Häkellyttävä esikoisteos ei jätä rauhaan

Aviomies haluaa avata vaimonsa kaulaa koristavan vihreän nauhan.
Outo epidemia saa tuhannet naiset haihtumaan hitaasti olemattomiin.
Nainen päättää, että kahdeksan puraisua riittää.

Nautinto, nälkä, himo ja kauhu kietoutuvat toisiinsa Carmen Maria Machadon novelleissa, jotka tulvivat rakkauden eläimellistä huumaa ja ruumiillisuuden herättämää inhoa. Ne kuvaavat pistävän osuvasti naisen elämään kuuluvia arkipäiväisiä kauhuja ja kehoon jääviä väkivallan merkkejä.
Kahdeksan puraisun omaääniset tarinat liikkuvat suvereenisti maailmasta toiseen yhdistellen realismia ja scifiä, komediaa ja jännitystä, satuja ja maagista realismia. Niiden unenomainen ja samalla vereslihainen todellisuus ei jätä lukijaa rauhaan.
Yhdysvaltalaisen Carmen Maria Machadon esikoisteos ilmestyi englanniksi 2017 ja on saanut useita palkintoja.
Sen käännösoikeudet on myyty lukuisiin maihin. Machadon esseitä, fiktiota ja kritiikkejä on julkaistu muun muassa New Yorkerissa, The New York Timesissa, Grantassa ja Harpers Bazaarissa. Teokseen perustuva televisiosarja on tuotannossa.
 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

5.00 € 32.00 €

Machado on monipuolinen ja ärhäkkä kirjoittaja. Nimi Kahdeksan puraisua sopii kuvaamaan kirjan koko sisältöä, sillä jokainen novelli puraisee yllättämällä rajusti. 
Outi Hytönen, Parnasso

Carmen Maria Machadon henkilöt  heittäytyvät himonsa vietäväksi ehdottoman seksipositiivisesti. Samalla tarinat kertovat siitä kapeasta, joskus olemattomasta tilasta, johon naiset joutuvat itsensä puristamaan, koska asuvat naisen kehoa. Lisäksi lukijaa palkitaan sekä fantasian lumolla että kauhunväristyksillä. Machadon kokoelma on nautinnollista luettavaa, joka saa toivomaan, että kirjailija tarttuisi myös pidempään muotoon.
Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat
 

Carmen Maria Machado on esseisti, novellisti ja kriitikko, joka esikoisteoksessaan esittelee mielenkiintoisia näkyjä, joita voisi lyhyesti luonnehtia feminismin, queerin ja kauhun avainsanoilla. Novelleista välittyvät naisen elämän ja kehollisuuden arkipäiväiset kauhut.
Mikko Saari, Kirjavinkit.fi

Rakastan maagista realismia. Carmen Maria Machadon novellikokoelmassa on vahva yhteiskunnallinen ote ja paljon kummaa.
Raisa Omaheimo, Kodin Kuvalehti

Tiukoistakin moraalisista asetelmista huolimatta Machadon novellit välttävät sanomansa alleviivaamista. Kahdeksan puraisua ilahduttaa etenkin mehukkaalla, paikoin groteskilla tyylillään, joka on kuitenkin hallittua // Machadon luomassa maailmassa on paljon outoa, mutta sen kummallisuus ei ole itsetarkoituksellista, vaan arkitodellisuuden ylittävänäkin samastuttavaa.
Silvia Hosseini, Suomen Kuvalehti

Machadon tarinat edustavat fantasian tyyppiä, jota viime vuosikymmenellä alettiin kutsua uuskummaksi. Novelleissa yhdistyvät spekulatiiviset lajityypit ja kaunokirjallisen valtavirtafiktion tapa kertoa. 
Lisäksi lukijaa palkitaan sekä fantasian lumolla että kauhunväristyksillä. Machadon kokoelma on nautinnollista luettavaa.

Helsingin Sanomat