Carmen Maria Machado

Kahdeksan puraisua

5,00 

–84%
Alin hinta 30 päivään:
5,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Machadon tarinat edustavat fantasian tyyppiä, jota viime vuosikymmenellä alettiin kutsua uuskummaksi. Novelleissa yhdistyvät spekulatiiviset lajityypit ja kaunokirjallisen valtavirtafiktion tapa kertoa.  Lisäksi lukijaa palkitaan sekä fantasian lumolla että kauhunväristyksillä. Machadon kokoelma on nautinnollista luettavaa.

Helsingin Sanomat

Carmen Maria Machadon henkilöt  heittäytyvät himonsa vietäväksi ehdottoman seksipositiivisesti. Samalla tarinat kertovat siitä kapeasta, joskus olemattomasta tilasta, johon naiset joutuvat itsensä puristamaan, koska asuvat naisen kehoa. Lisäksi lukijaa palkitaan sekä fantasian lumolla että kauhunväristyksillä. Machadon kokoelma on nautinnollista luettavaa, joka saa toivomaan, että kirjailija tarttuisi myös pidempään muotoon.

Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat  

Carmen Maria Machado on esseisti, novellisti ja kriitikko, joka esikoisteoksessaan esittelee mielenkiintoisia näkyjä, joita voisi lyhyesti luonnehtia feminismin, queerin ja kauhun avainsanoilla. Novelleista välittyvät naisen elämän ja kehollisuuden arkipäiväiset kauhut. Mikko Saari, Kirjavinkit.

fi

Rakastan maagista realismia. Carmen Maria Machadon novellikokoelmassa on vahva yhteiskunnallinen ote ja paljon kummaa.

Raisa Omaheimo, Kodin Kuvalehti

Tiukoistakin moraalisista asetelmista huolimatta Machadon novellit välttävät sanomansa alleviivaamista. Kahdeksan puraisua ilahduttaa etenkin mehukkaalla, paikoin groteskilla tyylillään, joka on kuitenkin hallittua /…/ Machadon luomassa maailmassa on paljon outoa, mutta sen kummallisuus ei ole itsetarkoituksellista, vaan arkitodellisuuden ylittävänäkin samastuttavaa.

Silvia Hosseini, Suomen Kuvalehti

Machado on monipuolinen ja ärhäkkä kirjoittaja. Nimi Kahdeksan puraisua sopii kuvaamaan kirjan koko sisältöä, sillä jokainen novelli puraisee yllättämällä rajusti.

  Outi Hytönen, Parnasso
Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515248640

Julkaisuvuosi

2019

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen

Sivumäärä

272

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Carmen Maria Machado

Kääntäjä

Kaijamari Sivill