Valo ja vesi. Sateenkaaren väreissä saavut luokseni.

Kuvittajana ja lastenkirjailijana tunnetun Sanna Pelliccionin ilmaisuvoimaisissa haikuissa kaikuu nuoruuden vimma, voima ja herkkyys, pelot, toiveet ja haaveet.

Kirjoitan haikuja, koska niiden muoto on niin hieno. Haikut ovat samalla keveitä ja syviä, helppoja ja hitaasti avautuvia. Haiku voi läväyttää muutamalla tavulla auki koko maailman, tiivistää epätoivon tai henkäistä ulos järkyttävän ihastumisen parilla rivillä.

Taka-ajatuksena on myös kannustaa kirjoittamaan omia runoja itselle tärkeistä aiheista runoilu auttaa pysähtymään, pohtimaan tuntojaan, eikä sen tarvitse olla vaikeaa. Haikun muoto ohjaa kirjoittamista ja vapauttaa mielikuvituksen.
 

Osta

5.00 € 24.00 €

Lastenkuvakirjailijana tunnetun Sanna Pelliccionin runokokoelma on riemastuttavaa luettavaa silloinkin, kun runojen aiheet eivät ole helpoimmasta päästä. Haikujen mittaan tiivistetyt runot onnistuvat vangitsemaan ohikiitäviä pieniä hetkiä yöttömästä yöstä, sukujuhlista, ihastumisesta ja sydänsuruista. Myös ilmastonmuutos on runoissa läsnä, samoin kuin aikuisten tympeä jähmeys.
Herkullisin, herkin akvarellivärein sivuille maalatut, japanilaista kalligrafiaa muistuttavat abstraktit kuviot rytmittävät ja tukevat tekstin vaihtuvia tunnelmia oivaltavasti. Taitavasti rakennetut tauot, hiljaisuus sanojen ja kuvien välissä, saavat lukijan pysähtymään juuri oikeissa paikoissa.
Arla Kanerva, Helsingin Sanomat

Sanna Pelliccioni


Sanna Pelliccioni

Kerro minulle, Antonio

Eppu Nuotio & Sanna Pelliccioni

Lappukaulatyttö

Anja Portin & Sanna Pelliccioni

Matias ja kaikki se mikä oli jossain kaukana

Sanna Pelliccioni

Meidän piti lähteä