Avain hukassa

15,00 

Alin hinta 30 päivään:
15,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa
Arviot

Ajattelen Manderin teoksen Avain hukassa olevan täsmäkuunneltavaa ja -katsottavaa alle kouluikäiselle lapselle. Lukija voi kaikessa rauhassa lukea runot ääneen. Luin niitä tänään itsekseni ääneen, huomenna pääsen lukemaan niitä alakoululaisille. Yhteinen kuvien tutkiminen on miltei loputon ilo muutaman (kymmenen) lukukerran jälkeen.

Blogi, Kirjakko ruispellossa

Sekä Manderin riimittelyt että yksityiskohtaiset kuvituksen hurmasivat minut oivaltavuudellaan. Kirjaa lukiessa (ja sitä kadonnutta avainta kuviesta etsiessä.) lapsikin oppii aivan huomaamattaan, että on aivan luonnollista, että meitä on täällä maailmassa hyvin erilaisia ihmsiä ja persoonia. – Luetaanko tämä.

-lastenkirjablogi

Aukeamat ovat lukuisista yksityiskohdista huolimatta levollisia ja värimaailma  tarkoin harkittu, mutta silti mukavasti yllättävä.

Päivi Heikkilä-Halttunen, Lastenkirjahylly-blogi

Med suverän känsla för språk, form och bilderbokens blandade läsekrets visar Sanna Mander att ännu en finlandssvensk bilderboksstjärna är född.

Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet

Avain hukassa on ilahduttava ja humoristinen tarinakokoelma. Siitä voi tarkkasilmäinen löytää myös kuviin piilotettuja intertekstuaalisia viittauksia kirjallisuuteen ja Manderin omaan tuotantoon.

– Lukuloikka-kirjallisuusblogi

Sanna Manderin hieno Avain hukassa voitti Finlandia-palkinnon ja mielestäni ansaitusti. Avain hukassa kertoo taitavasti erilaisista ihmisistä, erilaisuudesta ja siitä, kuinka kaikki voivat kuitenkin asua sulassa sovussa vaikka samassa kerrostalossa. Kerronnassa on käytetty kivasti riimittelyä ja kuvitus on värikästä, hyvin kirjan tunnelmaa välittävää.

Blogi, Pieni kirjasto

Jos ette kerro tyttärelleni, niin kuiskaan teille, että tästä kirjasta on ihan ikioma kappale sujautettuna pukinkonttiin.

Blogi, Hannan kirjokansi

Mander on tehnyt kuvituksen lisäksi myös mukavat tekstit. Eikä siinä vielä kaikki. Hän on riimitellyt tekstin. Teos on julkaistu ruotsiksi nimellä Nyckelknipan. Ruotsinkielistä versiota ei ole käännetty, vaan Mander on itse kirjoittanut näppäräsanaiset teoksensa molemmilla kielillä. Mainiota kyllä tekijä on onnistunut pitämään tekstit lyhyinä. Mikään ei estä lukijaa keksimästä asukkaille pitkän elämäntarinan tai vaikkapa sijoittamaan tuntemiaan henkilöitä kirjan koteihin.

Blogi, Nuorille ja naperoille  
Kirjailija
Sanna Mander

Sanna Mander (s. 1980) kasvoi Tukholman lähiössä. Lukion jälkeen hän muutti Helsinkiin ja Taideteolliseen korkeakouluun opiskelemaan graafista suunnittelua. Manderin värikylläisiä kuvituksia on nähty kodin tekstiileissä, pakkauksissa, julisteissa, levynkansissa ja eri julkaisuissa sekä Suomessa että maailmalla. Hän on suunnitellut kirjankansia ja kuvittanut suomalaisia, ruotsalaisia ja englantilaisia lasten- ja nuortenkirjoja. Palkinnot: Finlandia-palkinto

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515241511

Julkaisuvuosi

2017

Formaatti

Kovakantinen

Sivumäärä

42

Äänen kesto

Ikäryhmä

3-6

Kirjailija

Sanna Mander