Aarteidesi aikakirjat

10,00 

–67%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Kirja ei suinkaan ole synkkä vaan itse asiassa siinä on monia hykerryttäviä viittauksia muutoksiin, joita 2100-lukua ennen on tapahtunut. Ajalla leikkiminen on aina kiehtovaa, etenkin kun se tehdään näin hyvin kuin nyt.

Johanna Suominen, Savon Sanomat

Piia Leino on onnistunut aiemmin koukuttamaan minut lähitulevaisuuteen sijoittuvilla fiktioillaan Taivas ja Yliaika. Aarteidesi aikakirjat sijoittuu vuoteen 2122, jolloin ihmisten on mahdollista louhia meidän aikanamme jäädytettyjen henkilöiden muistoja ja siten löytää heidän piilottamiaan aarteita. Kirja kuvaa ovelasti, millaisena tämänhetkinen elämäntapamme saattaa näyttäytyä sadan vuoden päästä. Samalla se pohtii kiehtovasti ihmisen kuolemattomuushaaveita, teknologian ja tekoälyn mahdollisuuksia ja uhkia sekä sitä, mitä ihminen pohjimmiltaa kaipaa ja tarvitsee.

Turun Sanomat

Aarteidesi aikakirjat on monitasoinen romaani, joka herättää ajatuksia ja pistää mielen hyrräämään. Sen teemat osuvat täydellisesti tämän päivän todellisuuteen, jossa elämäntapamme kestämättömyyttä korostavat niin resurssipula, energiariippuvuus, luontokato, eläinten sukupuuttoaallot kuin ilmastonmuutoksen lukuisat seurauksetkin. Ihmiskunta nöyrtyy lajiksi lajien joukkoon.

Toni Jerrman, Helsingin Sanomat  

Tuntuu kuin silmien edessä vilisisi dokumentti tulevaisuudesta: halausterapiaa, tekoälyn sekoittamia cocktaileja, tulostettua ruokaa. Juonenkäänteet koukuttavat, ja lukuseikkailu on samalla filosofinen kommentaari minuuden ja ihmisyyden saloihin. Kaisa-Elina Rinkinen, ET  

Kirjailija
Piia Leino

Piia Leino (s. 1977) on helsinkiläinen kirjailija, toimittaja ja kirjoittamisen opettaja. Hän pohtii kirjoissaan tulevaisuuden kehityssuuntia ja ihmisen paikkaa ajassa, jossa koneet tekevät yhä useammat asiat tehokkaammin. Leinon romaani Taivas on voittanut muun muassa EU:n kirjallisuuspalkinnon ja Helmet-kirjallisuuspalkinnon ja hänen kirjojensa käännösoikeuksia on myyty 13 maahan.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515257147

Julkaisuvuosi

2022

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

268

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Piia Leino

Lukija

Salla Kozma