Lukunäyte
Kirjallisuuskilpailumme voittaja

Helsinki, 2058. Akseli työskentelee yliopistolla ja yrittää innottomasti selvittää, mikä on lamaannuttanut suomalaiset. Valon kaupungissa kansalaiset kyyristelevät asunnoissaan, eivät puhu, lapsia ei enää synny. Rajat on suljettu eikä tulevaisuutta ole. Lohduksi alamaisilleen Valo on antanut Taivaan, virtuaalisen tilan jossa vanha maailma elää kauniimpana ja lempeämpänä kuin koskaan.
 
Kun Akseli saa laajat käyttöoikeudet Taivaaseen, hänen maallinen ruumiinsa käy kalvakkaaksi ja voimattomaksi, sen ainoa tavoite on unohdus ja kuolema. Kunnes hän tapaa Taivaan niityllä naisen, johon haluaa tutustua myös reaalissa.
 
Taivas on lähitulevaisuuteen sijoittuva dystopia, jonka avaamia kysymyksiä ei tee mieli vaientaa. Lohduton sisällissodan jälkeinen Helsinki ja tilansa uudelleen valtaava luonto antavat haikeankauniit puitteet tarinalle, joka herättää vahvan tarpeen vaalia elämää, kaikkea sitä mikä on maailmassa tärkeintä.
 
Teos voitti Maailman laita -romaanikilpailun vuonna 2016.
 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

30.00 €

Piia Leinon toinen romaani voitti Maailman laita -romaanikilpailun vuonna 2016. Täytyy taas myöntää, että ahmin teoksen saman tien kun sen jokunen viikko sitten sain. /---/ Se herättää. Se pakottaa katseen irti ruudusta, olipa kyse sitten kännykästä taikka tietokoneesta (ja kai telkkariakin vielä katsotaan), se houkuttelee näkemään tämän todellisuuden. Tämän ruman kauniin elämän. Ja toisen ihmisen siinä vieressä.
Blogi, Rakkaudesta kirjoihin

Viime aikoina olen lukenut useita erinomaisia dystopioita. Tässä niistä viimeisin Piia Leino: Taivas. Erittäin vahva suositus!!! Tähän päivään sidotut tapahtumat, sijaintina Helsinki vuonna 2058 sekä ajatuksia kaihertamaan jäävät tulevaisuuden näkymät.
Inka Yläpelto tweettaa

Piia Leinon Taivas on uutuus, joka koukutti tämän lukijan tuoliinsa ihan täydellisesti. Se on Helsinkiin sijoittuva tyylipuhdas dystopia, joka sisältää hyvin inhimillisen tarinan jakaantuneesta Suomesta ja ihmisistä, jotka koettavat löytää paikkaansa.
Blogi, Lukupino

Leino on onnistunut poimimaan tämän hetken ilmiöt ja kääntämään niiden kohdalla säätönappulat kaakkoon niin että tulos on kauhein mahdollinen. Toivon todella, että elinaikanani kansaa ei arvoteta jakamalla kantasuomalaisuuskortteja.
Elämän pitää olla elämisen arvoista myös virtuaalitodellisuuden ulkopuolella aivan kaikille.
Laura Kuivalahti, Maaseudun tulevaisuus
 

Taivas on kiitettävän monitahoinen teos. Se analysoi lukuisia nykypäivän yhteiskunnallisia ilmiöitä ja ekstrapoloi niiden mahdollisia kehityslinjoja. Esillä eivät ole vain poliittiset teemat, vaan myös ihmismielen psykologiset ulottuvuudet. Päähenkilöidensä kautta kirjailija tarttuu muun muassa sukupuolikysymyksiin, minäkuvan ongelmiin, ihmisten välisiin valtapeleihin sekä siihen, kuinka samoista lähtökohdista voi päätyä aivan erilaisiin tulkintoihin ja loppupäätelmiin.
Toni Jerrman, Helsingin Sanomat
 

Piia Leino