Varkaus

12,90 

–60%
Alin hinta 30 päivään:
12,90 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , ,
Arviot

Kirjan henkilöt ovat rakastettavia ja taitavasti kehiteltyjä persoonia, joista ei haluaisi päästää irti romaanin päätyttyä. Juonikeskeiseksi lukuromaaniksi Varkaus esittää paljon suuria kysymyksiä ja tietoa saamelaisista, mikä tekee teoksesta vaikuttavamman kokemuksen kuin lukemista aloittaessa olisi saattanut arvata.

Outi Hytönen, Suomen Kuvalehti

Saamelaisen Ann-Helén Laestadiuksen romaani Varkaus vie Lappiin, joka näyttäytyy hyvin erilaisena kuin matkailijat sen yleensä kokevat. Ollaan Ruotsin puolella saamelaisyhteisössä. Jatkuvat porovarkaudet satuttavat nuorta Elsaa, poliisi on muka voimaton. Koskettavalla kirjalla on (ainakin yksi) esimerkkitapaus oikeassa elämässä.

MA, Anna  

Suomentaja Laura Kulmala on paneutunut tarkasti poronhoidon asioihin ja sanastoon ja kirjoittanut kiinnostavat jälkisanat. Upea teos on ansainnut vahvan suosituksen. Tätä kirjaa ei voi jättää kesken. Päivi Alasalmi, Savon Sanomat  

Laestadius on tavoittanut hyvin yhteisön lannistuneen tunnelman, kun ympäristö ei joko ymmärrä, välitä tai suhtautuu vihamielisesti vuodesta toiseen. Mari Viertola, Turun Sanomat  

Opin romaania lukiessani valtavasti: kuten sen, miten vähän tiedän. Ennen kaikkea Varkaus on kuitenkin huikaisevan jännittävä, hehkuva kertomus, jossa tarkkasilmäinen kirjailija tuo lukijan eteen kokonaisen maailman.

Arla Kanerva, Helsingin Sanomat  
Kirjailija
Ann-Helén Laestadius

Ann-Helén Laestadius on saamelainen ruotsiksi kirjoittava kirjailija. Varkaus on hänen ensimmäinen aikuisille suunnattu romaaninsa, ja se perustuu tositapahtumiin. Se valittiin 2021 Ruotsissa vuoden kirjaksi.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515255082

Julkaisuvuosi

2022

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

510

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Ann-Helén Laestadius

Kääntäjä

Laura Kulmala

Lukija

Hanna Mönkäre, Usva Kärnä