Vadim

10,00 

–64%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Suuri Pietari tarjoaa eksoottiset puitteet naturalistiselle nuoruudenseikkailulle.

Maija Jelkänen, Kaleva

Romaania lukee ahmien, ja se tarjoaa runsaasti pureskeltavaa luokkaeroista mielenterveysongelmiin.

  NH, Suomen Kuvalehti

Lihallisuudessaan rohkea ja estoton päähenkilö on luonnollisesti kuvattu. Siis nainen Suomesta: syö rautaa ja paskantaa kettinkiä. Vahvan päähenkilön luonnekuva rakentuu myös hänen lapsuudenperheensä tummasävyisiä kohtaloita vasten. Muiden vaivaantunut suhtautuminen Vadimiin, nuoren miehen kaikkinaisen suojattomuuden näyttäminen ja naisen itsereflektio enemmän sosiaalista pääomaa omaavana syventävät tarinaa. Kesyttömyyden kuvauksina teoksia yhdistää myös omia rajojaan toisen ihmisen kautta hakevat päähenkilöt. Suuri Pietari tarjoaa eksoottiset puitteet naturalistiselle nuoruudenseikkailulle.

Maija Jelkänen, Maaseudun Tulevaisuus

Vadim on tarkkanäköinen läpileikkaus tuhoisan parisuhteen elinkaaresta.

Marissa Mehr, Turun Sanomat

Elokuvaohjaajana tunnetun Reetta Aallon autofiktiivisen esikoisromaanin ajankuva on supertarkka. Kirja käsittelee expat-suomalaisen vierauden kokemusta kahden kulttuurin välillä: Venäjä on välillä tavoittamattoman outo, Suomikaan ei enää tunnu täysin kodilta.

SS, Me Naiset

Elokuvantekijä Reetta Aallon (s. 1976) esikoisromaani on vetävää ja rankkaa, tabuja rikkovaa luettavaa. / . . . / Romaania lukee ahmien, ja se tarjoaa runsaasti pureskeltavaa luokkaeroista mielenterveysongelmiin.

Niina Holm, Suomen Kuvalehti

Vadim on raju, rohkea, vähän raakakin ja julma. Se on kuitenkin myös lohdullinen ja ihana romaani. Aalto on saanut erilaiset sävyt sointumaan, mutta jättänyt tekstiin rosoa, jossa on ytyä.

  Outi Hytönen, Parnasso
Kirjailija
Reetta Aalto

Reetta Aalto (s. 1976) on helsinkiläinen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija, joka käsittelee töissään usein vallankäyttöön, sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä. Hänen kiitelty esikoisromaaninsa Vadim (2020) nousi ilmestymisvuonnaan Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkintoehdokkaaksi.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515245960

Julkaisuvuosi

2020

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

254

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Reetta Aalto

Lukija

Usva Kärnä

Kansigraafikko

Hilla Semeri