Näkemyksellinen italialaisromaani perheestä

Poikkeuksellisen näkemyksellinen... Upea. Jhumpa Lahiri

Jokaisella perheellä on oma mytologiansa - tarinoiden verkko, jonka varaan käsitys itsestä rakentuu. Mutta Claudian perheen tarinat ovat alusta saakka ristiriitaisia: äiti sanoo, että hän tapasi isän estettyään tätä hyppäämästä sillalta, isän mukaan he tapasivat, kun hän pelasti äidin ryöstöyritykseltä. Molemmat vanhemmat ovat kuuroja, mutta ihmisinä täysin erilaisia ja erimielisiä kaikesta, jopa siitä miten he tapasivat ja kumpi heistä tarvitsi pelastajaa.

Claudialla ja hänen vanhemmillaan ei ole yhteistä kieltä, edes viittomakieltä. Kommunikaatio on jatkuvasti kaoottista ja täynnä väärinkäsityksiä, niin hilpeitä kuin musertaviakin. Claudia tuntee olevansa täysi muukalainen jopa omassa perheessään. Vähitellen hän alkaa rakentaa omaa mytologiaansa, etsiä vapauttaan ja omaa tarinaansa.

Huikean omaperäinen, tunteikas ja älykäs Tuntemani vieraat tarkastelee sitä, kuinka kieli, perhe ja luokka muovaavat meitä ja käsityksiämme maailmasta. Tunnemmeko todella ketään, edes itseämme?
 

Osta

34.00 €

Kokonaisuus on kypsä ja täyteläinen, kuten hyvästä viinistä sanotaan. Ja katsokaapa kantta, kuinka houkutteleva se onkaan! Juuri kuten tällä kirjalla kuuluukin olla, jotta sen mahdollisimman moni lukisi.
Kodin Kuvalehti
 

Kirjan sekoitus esseemäistä ajattelua, autofiktiota ja ihan silkkaa fiktiota ja kertojan jatkuva liukastelu näiden eri tyylilajien välillä toimii, lopputulosta on ilo lukea. Taru Nyströmin suomennos on sujuvaa tekstiä.
Mikko Saari, Kulttuuritoimitus
 

Kuurojen lapsen omaelämäkerrallinen romaani on hitti.
Arla Kanerva, Helsingin Sanomat

Italialaisen Claudia Durastantin omaan elämään nojaava Tuntemani vieraat (S&S) poukkoilee sukuromaanin, kasvutarinan ja esseekokoelman välillä. Se on yhtä aikaa viisas ja viihdyttävä. Teemasta toiseen edeten se onnistuu kertomaan paljon kielestä ja sen puuttumisesta, kirjoista, köyhyydestä ja maahanmuuttajan ulkopuolisuudesta. 
Outi Rastas, Eeva

Pauliina Mäkelän upea kansikuvitus on myös erityismaininnan arvoinen. Se tiivistää kirjan sanoman ja tunnelman upeasti kuvalliseen muotoon.
Kirjaluotsi
 

Claudia Durastanti