Tuntemani maailma

5,00 

–81%
Alin hinta 30 päivään:
5,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

PAULIINA VANHATALO on tarkan, havainnoivan ja kuivakasti itseironisenkin tekstin mestari. Ilmaisu on kirkasta ja kiinnostavaa. Hän onnistuu käsittelemään aiheitaan yhtä aikaa tiiviisti ja ilmavasti eli tutkii asioita lähietäisyydeltä mutta samalla antaa niiden avautua omalla painollaan, selittämättä. Ajateltavaa jää siis lukijallekin.

Marika Riikonen, Hämeen Sanomat

Tuntemani maailma oli merkillinen lukukokemus. Se iski suurimmilta osin kuin suoraan suoneen, vaikkei itselleni koskaan olekaan tullut mieleen kadehtia psykopaatteja. Mutta ylenmääräinen herkkyys ei minustakaan ole mikään suuri elämän lahja, vaan tekee olemisesta kipeää ja vaikeaa. Mutta tietenkään en ole osannut sanoittaa näitä ajatuksiani yhtä taitavasti kuin Pauliina Vanhatalo. Joten kiitos tästä kirjasta kirjailijalle ja kustantajalle.

Tuija, Kirjavinkit

Raahelainen kirjailija Pauliina Vanhatalo sysää Tuntemani maailma -kirjassa lukijan ajattelemaan – sellaistakin, mitä ei ole koskaan aiemmin tullut ajatelleeksi – ja siitäkös prosessi syntyy. Hyvin tervetullutta aikana, jolloin ihmiset tuntuvat enemmänkin toimivan kuin ajattelevan. Kirjan rakenne on seikkailu, jossa jokainen uusi luku avaa uuden oven uuteen ajatusmatkaan. Pohdinta imaisee mukanaan. Lukukokemusta ei ole aina helppo sanallistaa. Jos olisin voinut filmata itseäni lukemassa tätä kirjaa, olisi kamera tallentanut minut nyökkäämässä hyvin monta kertaa, hymyilemässä usein, katsomassa taivaalla leijuvia pilviä ja lopulta täysin pysähtyneenä, ajattelemassa.

Sari Jaatinen, Raahen Seutu

Pauliina Vanhatalo kääntää sielunsa nurin samoin kuin kahdessa edellisessäkin osassa. Kirja on välillä hämmentävä, jopa hieman pelottava, mutta ainutlaatuinen kuvaus yhden naisen tunnoista.

Eija Huusari, Eeva

Tuntemani maailma on Vanhatalon omakohtaisen, pohdiskelevan trilogian kolmas osa. Kirja toimii itsenäisenä teoksena, mutta herättää kiinnostuksen tarttua aiempiin masennusta ja keski-ikää käsitteleviin osiin. Vanhatalo kirjoittaa herkän ihmisen dilemmasta ja omien rajojen tarpeesta kirkkaasti ja samastuttavasti.

Salla Stotesbury, Me Naiset
Kirjailija
Pauliina Vanhatalo

Pauliina Vanhatalo (s. 1979) on raahelainen kirjailija, jonka sukujuuret ovat Tornionjokilaaksossa. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri. Vanhatalon tuotantoon kuuluu lukuisia romaaneja, omaelämäkerrallinen nonfiktiivinen trilogia ja Veera Vaahteran nimellä julkaistuja viihdekirjoja. Hän on myös suomentanut Deborah Levyn ja Rebecca Solnitin teoksia. Palkinnot ja ehdokkuudet: Alfred Kordelinin Raahen rahaston taidepalkinto 2020 Botnia-kirjallisuuspalkintoehdokas

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515252173

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

E-kirja, Nidottu, Äänikirja

Sivumäärä

160

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Pauliina Vanhatalo

Lukija

Anni Kajos