Mukaansatempaava tietokirja koululaisille

Millaista elämä oli keskiajalla? Mitä silloin syötiin, mitä lapset leikkivät? Värikäs ja runsaasti kuvitettu teos johdattaa läpi keskiajan 900-luvun luostarielämästä 1500-luvun ensimmäiseen suomalaiseen kirjaan. Matkan varrella tutustutaan muun muassa ristiretkiin, linnan varustukseen, metsästykseen ja kaupankäyntiin. Kirja etenee aihepiireittäin ja samalla kronologisesti muun maailman tapahtumia peilaten.
Jännittäviä ja yllättäviäkin yksityiskohtia pursuava teos soveltuu erityisesti alakouluikäisille historiasta kiinnostuneille.
 

Osta

5.00 € 25.00 €

Jos vanhempi ei tiedä vastausta kysymyksiin, avuksi voi ottaa tuoreen kuvatietokirjan, jossa on värikkäitä faktoja Suomen keskiajasta. Tutuiksi tulevat samalla niin luostarielämä kuin linnat ja sodankäynnitkin. Kaksplus

Suomi 100 -vuoteen sopii hyvin Janne Haikarin ja Carlos Da Cruzin Suomen keskiaika lapsille tietokirja, jossa on taattu ja jo tuttu Da Cruzin runsas kuvitus ja yhtä runsas tietomäärä.
Blogi, Sininen keskitie
 

Pitkänlinjan kuvittajan tuttu tyyli on tämän keskiajan muhkean tietopaketin kulmakivi. Lapset rakastavat tutkia yksityiskohtaista kuvitusta ja etsiä pienistä tekstipätkistä kiinnostavimmat luettavat. Kirja kertoo monet Suomen alueita koskevat taistelut, mutta myös arjesta, kaupankäynnistä, luostareista ja lasten leikeistä. Lapsi imee tietoa siitä, mitä maailma on ollut, mikä on erilaista, mikä edelleen samaa.
Marjaana Roponen, Aamulehti

Voi kun tällaisia kirjoja olisi ollut silloin kun minä olin lapsi! Carlos da Cruzin ja Janne Haikarin Suomen keskiaika lapsille (S&S 2017) kertoo napakasti oleellisen siitä, minkälaista Suomessa oli keskiajaksi nimitetyllä ajanjaksolla.
Blogi, Evarian kirjahylly

Janne Haikari
Carlos da Cruz


Carlos da Cruz & Janne Haikari

Suomalaiset tutkimusmatkailijat

Carlos da Cruz & Janne Haikari

Kuninkaantie