Sontaa

26,00 

Alin hinta 30 päivään:
26,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa
Arviot

Ulla Donner käsittelee Sontaa-sarjakuva-albumissaan satiirisesti nyky-yhteiskuntaa ja ajan ilmiöitä. Mainostoimistomaailmaan sijoittuvassa albumissa teemoina ovat muun muassa kapitalismi ja markkinatalous, työelämän ongelmat, tasa-arvokysymykset, seksuaalinen häirintä ja parisuhdeväkivalta.

Juhana Unkuri, Kansan Uutiset

Sarjakuvataiteilija Ulla Donnerin sarjakuvakirja Sontaa (S&S 2019) on paitsi viihdyttävä satiiri mainostoimistoista myös erinomainen kuvaus siitä, kuinka nykytyöelämässä kaiken pitää kuulostaa merkitykselliseltä.

Karoliina Paananen, Ylioppilaslehti

Tämä oivaltava, pikemminkin empaattinen kuin pilkallinen huumori vie Ulla Donnerin Sonnan hetken hitistä kohti jotakin paljon kestävämpää.

Arla Kanerva, Helsingin Sanomat

Donnerin sarjakuvaromaanien lukeminen voi olla samaan aikaan ahdistava ja hykerryttävän hauska kokemus, jos sattuu kuulumaan tekijän kanssa samaan viiteryhmään: Y-sukupolven ”punavihreään kuplaan”. Piikit kohti lukijaa lentelevät jokaisella sivulla, mutta samalla tuntuu, että meitä ymmärretään: tämä teksti on kirjoitettu kuplan sisäpuolelta itsekriittisesti ja empaattisesti ivaten, ei ulkoapäin nenänvartta pitkin katsoen. Riikka Oksanen, Kulttuuritoimitus.

fi

Vaikka Sontaa keskittyy mainosalalla työskentelevien nuorten aikuisten mielenmaisemaan, se vangitsee kaupunkilaista ajankuvaa laajemminkin. Piirrosjälki on selkeydessään mehevää. Pisteliäiden havaintojen lomasta välittyy herkkyyttä ja lempeyttä.

Silvia Hosseini, Image  

Kipakka satiiri kyseenalaistaa mainostoimistomaailman mielekkyyden ja ruoskii terävästi sen pinnallisuutta ja valheellisuutta. Samalla se paljastaa markkinatalouden kieroutuneimmillaan ja vastuuttomimmillaan. Surrealistisiakin sävyjä saava tarina näyttää myös naisten epätasaarvoisen aseman työelämässä ja yhteiskunnassa.

Sarjakuva-Finlandia 2020, raadin ehdokkuusperustelut

Tiukka, mutta viihdyttävä tarina. Sarjakuvakirja myös niille, keiden mielestä sarjakuvat eivät ole kirjallisuutta. Ajankohtaista, ironista ja energistä.

Älä ota sitä niin vakavasti -blogi

Uusi teos Sontaa on hillitön satiiri mainostoimistomaailmasta ja perunaproteiinimakkara Pekkaran luomisesta.

Juhani Tolvanen, Ilta-Sanomat
Kirjailija
Ulla Donner

Ulla Donner (s. 1988) asuu Hinthaarassa ja Helsingissä ja työskentelee sarjakuvataiteilijana ja kuvittajana. Palkinnot: Ehdolla Sarjakuva-Finlandia-palkinnon saajaksi 2018 teoksella Spleenish. Sarjakuva-Finlandia-palkinto 2020 teoksella Sontaa. Ehdolla Sarjakuva-Finlandia-palkinnon saajaksi 2024 teoksella Luonnollinen komedia.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515248909

Julkaisuvuosi

2019

Formaatti

Nidottu

Sivumäärä

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Ulla Donner

Kääntäjä

Sinna Virtanen