Lukunäyte
Henkeäsalpaava nuortenromaani rohkeasta tytöstä ja synkistä salaisuuksista

Murielin pikkuveli Ben on sairas. Koko perhe on muuttanut Ranskaan, jossa Beniä hoidetaan erikoisklinikalla. Murielia hoidot epäilyttävät. Joskus Muriel laskee kätensä Benin päälle ja antaa hänelle voimaa. Silloin Ben rauhoittuu ja äiti saa nukkua koko yön. 
Muriel käy koulua professori Duventin yksityisoppilaana. Professorin talo on täynnä salaisuuksia. Yläkerran lipastosta löytyy vanhoja kuvia kuolleista lapsista. Kuka professori on, ja mitä hän tekee kuvilla?
Yhtenä päivänä Muriel kohtaa Lucin. Pojan tumma katse vetää vastustamattomasti puoleensa. Luc on resuinen ja arvoituksellinen. Rakkaus on kutkuttavan ihanaa, mutta myös pelottavaa. Muriel lupaa Lucille, ettei koskaan hylkää tätä. Mutta onko se viisas lupaus? Luc johdattaa Murielin syvälle pimeyteen. Onko siitä ulospääsyä? Kun pikkuveli Ben tarvitsee jälleen Murielin apua, Murielin pitää tehdä päätös. Onko pimeydessä voimia, joilla veljeä voisi auttaa?
Henrika Anderssonin kaunis ja koskettava nuortenromaani tarttuu arkoihin, vaikeasti selitettäviin aiheisiin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Jännittävä kertomus liikkuu fantasian ja realismin rajamailla, mutta hankalillekin asioille on selityksensä.

Sähkökirja
Paperikirja

Kirjailijan uusin nuorille suunnattu romaani on yhtä aikaa ajatuksia herättelevä, kaunis ja hyytävän jännittävä. Henrika Andersson kertoo vahvalla taidolla yksinäisen ja itsensä poikkeavaksi kokevan nuoren tytön tarinan.
Marjaana Roponen, Kainuun Sanomat

Sirpale sielua on arvoituksellinen nuortenkirja, joka uskaltaa katsoa syvälle pimeään. Se välttää kömpelöt ratkaisuyritykset ja säilyttää näin hypnoottisen ja pahaa enteilevän tunnelmansa loppuun asti. Tietyssä mielessä voidaan puhua jopa kauhusta, ja vieläpä tyylikkäästi toteutetusta laijityypin edustajasta.
Turun Sanomat, Mari Viertola

Kirjasta välittyy hienosti Murielin syvä rakkaus erityislaatuiseen veljeensä ja toive hänen parantumisestaan. Kuolema ja sen pelko ovat koko ajan läsnä, uhkaavasti taustalla, mutta toisaalta lapsekkaan toiveikkaasti. Fantasian piirteitä on sovitettu hienosti yhteen aidon maailman kanssa, ja henkilöhahmot on kuvattu mielenkiintoisesti, /---/.
Anna Hakala, Lukufiilis


Henrika Andersson

Nauvo-Auvo aalloilla

Henrika Andersson & Christel Rönns

Nauvo-Auvo, mun amour