Kaunis ja viisas tutkielma sinisestä ja surusta

Sinelmien kertoja haluaa rakentaa sinistä väriä koskevan intohimonsa ja pakkomielteensä ympärille eräänlaista henkilökohtaista päiväkirjaa tai tyynynaluskirjaa. Kirjoittamisen prosessi palauttaa hänet myös kivuliaan eron ja läheisen ystävän vaikean vammautumisen aiheuttamiin tunteisiin. Tuloksena on älykäs ja raaka tutkielma nautinnon ja tuskan yhteenkietoutuneisuudesta ja siitä, millainen merkitys esteettisellä ilolla voi olla sydänsurujen tai syvän murheen kohdatessa. Sinelmiä kuljettaa lukijan läpi masennuksen, päihteidenhimon ja seksuaalisen halun, kohti jumalallista, pysähtyen matkan varrella kuuluisien sinisen mestarien äärelle: kirjassa tavataan Joni Mitchell, Billie Holiday, Yves Klein, Leonard Cohen ja Andy Warhol.
Syvällinen, sivistynyt ja kirkkaasti ajateltu Sinelmiä on muodostunut maailmalla kulttiteokseksi, joka annetaan lahjaksi rakastumisen huumassa tai yhtä hyvin lohduksi sydämensä särkeneille.
 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

30.00 €

Lyhyistä ajatelmista muodostuvassa tutkielmassa kirjoittaja etsii sinisyydestä lohtua sydänsuruunsa. Sinisen värin olemukseen paneudutaan omien elämänkokemuksien ja eri tieteenalojen, kuten filosofian ja biologian, näkökulmasta.
Silvia Hosseini, Image
 

Nelson käy läpi edellistä suhdettaan, jossa sai mieheltä syvälle porautuvaa seksiä mutta ei täyteläistä rakkautta. Suhteen loppu on maailman loppu. Murhetta lisää ystävän onnettomuus. Teoksen yleisvire on ranskalaiseen tapaan melankolinen ja tarkkanäköinen.
Herman Raivio, Suomen Kuvalehti
 

Nelson kirjoittaa rakastamastaan väristä mutta samalla myös yleisinhimillisistä asioista, kuten kaipaamisesta ja eroamisesta.
Salla Simukka, Anna-lehti
 

Maggie Nelson


Maggie Nelson

Argonautit