Säilyt sydämessäin

34,00 

Alin hinta 30 päivään:
34,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,
Arviot

Parhaiten tulee kuitenkin esiin se, minkälaista on, kun rauha särkyy ja sota alkaa. Romaanille on luvassa jatko-osia; mielellään näiden ihmisten elämästä lukee lisää. Sirkka-Liisa Sjöblomin suomennos on tarkkaa ja elävää, kuten ennenkin.

Leena Reikko, Kulttuuritoimitus

Moniko muistaa, että Hanko oli talvisodassa Suomen pommitetuin kaupunki? Siellä sinnittelevät, paiskivat töitä ja kaipaavat rakkaitaan Karin Collinsin Säilyt sydämessäin -romaanin teinityttö Aino, hotellinjohtaja Disa ja vanha Hjalmar. Kuvaus arjesta sodan keskellä tuo väistämättä mieleen Ukrainan. Lämminhenkinen kirja aloittaa romaanisarjan.

Anna

Ensivaikutelma tuo mieleen Sirpa Kähkösen tavan kuvata Kuopion historiaa tavallisten ihmisten kautta. Ei epäilystäkään, etteikö Karin Collins rakastaisi kotikaupunkiaan, olisi selvillä sen kohtalosta talvisodan pyörteissä tai arvostaisi ihmisten ponnisteluja perheensä ja muiden paikkakuntalaisten eteen. Lämmin katse myös näkee paljon ja tarkasti. (--) Ensimmäisten pommitusten kuvaus on vaikuttavaa luettavaa, ja siitä myös nousee yhteishenki vihollisen edessä. (--) Sekin tuodaan kauniisti esille, miten pienillä teoilla on usein suurempi merkitys kuin itse uskoisi, niin yksilön kuin kokonaisuudenkin kannalta. Tiedot pommituksista ja paikkoihin liittyvät anekdootit pitävät suurelta osin paikkaansa myös todellisessa elämässä, mutta henkilöhahmot ovat fiktiivisiä aitoudestaan huolimatta. Henkilöitä vielä merkittävämmäksi nousee kuitenkin aika ja sen etenemisen vääjäämättömyys, hyvässä ja pahassa.

Mari Viertola, Turun Sanomat  
Kirjailija
Karin Collins

Karin Collins (os. Kallström) on syntynyt vuonna 1976 ja kasvanut Hangossa. Hän on opiskellut englantilaista ja ranskalaista kirjallisuutta sekä lingvistiikkaa. Karin asui Englannissa lähes kaksikymmentä vuotta ja työskenteli siellä markkinoinnin ja copywritingin parissa. Nyt hän on palannut Hankoon ja kirjoittaa kokopäiväisesti. Collinsin ensimmäinen romaani julkaistiin vuonna 2019, ja siitä lähtien

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515258366

Julkaisuvuosi

2023

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

427

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Karin Collins

Kääntäjä

Sirkka-Liisa Sjöblom

Lukija

Katariina Lantto