Palkitun kirjailijan uusi, taiturimainen romaani

Rusetti on yhteisesti sovittu leikki, paisuneisuuden keskellä odottava räjähdys, purkautuminen - vain nykäisy, tai katse, lipaisu

Anu Kaajan neljännessä, virtuoosimaisessa proosateoksessa haltioidutaan kuumista renessanssipojista, keskustellaan maalausten ja kahvipöydän esineiden kanssa sekä parannellaan särkynyttä sydäntä.

Rusetin kertoja on kirjailija, joka etsii nautintoja Euroopan kaupunkien taidemuseoista, kahviloista ja teknoklubeilta. Ihastuksen väristyksiä tarjoavat niin rokokoomaalausten ryöppyävät rusettirivit kuin rakastettujen kasvoja koristavat lävistykset.

Esineitä on kuitenkin helpompi rakastaa kuin häilyviä ihmisiä - kunhan ei syvenny liiaksi miettimään ylellisyyden taakse kätkeytyvää riistoa.

Rusetti on aistillinen ja kiihottavan analyyttinen romaani, kauneuden ja melankolian äkkisyvä ylistys, joka ei tee eroa fetissiklubin ja taidemuseon välillä. Se on aikalaiskuvaus ja nerokas muotokuva ihmisten esineellistämisestä ja esineiden inhimillistämisestä.

"Anu Kaajan Rusetti on briljantti, hauska ja haluttava romaani kauneudesta ja väkivallasta sen takana.
Iida Rauma, kirjailija

Rusetti on ihana kirja. Se on aiheiltaan ja kieleltään kuin otuskokoelma, bestiaario, täynnä eläviä esineitä ja suloisia sana-olentoja. Se on rakkauskirje fetisseille, maagisille esineille, esineiden magialle; toisaalta ikuisuudeksi pysäytetty asetelma, vanitas. Anu Kaaja osoittaa miten esteettinen elämä, kuten tanssiminen, on yhdentekevää, ja sen vuoksi myös kaikkein tärkeintä inhimillistä toimintaa.
Johannes Ekholm, kirjailija
 

Osta

30.00 €

Anu Kaajan uusi proosateos Rusetti on hurmaavan kiehtova kollaasiromaani. Siinä esineet inhimillistyvät ja ihmiset esineellistyvät kertojan kuvatessa klassikkomaalauksia, kahvipöydän esineitä tai rakastamiaan ihmisiä. Leikillisyys ja kielellinen ilottelu riemastuttavat.
Kaisa Kurikka, Turun Sanomat

Anu Kaajan romaani on omaperäinen sekoitus esseistiikkaa, autofiktiota ja Liisa ihmemaassa -henkistä arkifantasiaa. 
Silvi Hosseini, Image

Anu Kaaja


Anu Kaaja

Rusetti (erikoispainos)

Anu Kaaja

Rusetti

Anu Kaaja & Lee Lahikainen

Florian & Griselda