Download Kuva:
Susanna Kekkonen (kuvassa Saara Kekäläinen ja Netta Lehtola)
Arvid Lydecken -palkintoehdokas

Heille syntyi kaunis pierukainen, joka halusi olla viisas, vahva ja villi ja joka ei aikonut jäädä odottamaan yhtäkään prinssiä.

Leona on nuori prinsessa, joka lähtee kälppimään, kun saa kuulla itseään odottavasta kohtalosta: hänen pitäisi mennä naimisiin prinssin kanssa, jotta hän voisi pelastaa valtakunnan.

Leona singahtaa prinsessasadusta toiseen pelastaakseen itsensä kaikkialla vaanivalta prinsessan ikiaikaiselta taakalta - avioliitolta ja taloustöiltä. Matkan varrella hyväsydäminen Leona auttaa kohtaamiaan olentoja, mutta näyttää pitkää nenää klassisen sadun käsikirjoitukselle.

Prinsessa, joka lähti kälppimään on reippaalla huumorilla kuorrutettu kuvakirja, joka nostaa prinsessat oikeaan arvoonsa. Neuvokkaan Leonan lisäksi lukija kohtaa kirjan sivuilla mm. lajinvaihtaja Svanhildan, lasikenkiin mieltyvän prinssin, passiivisaggressiivisen kerro, kerro kuvastimen sekä kosijan nimeltä Aimo Silli ja hänen hevosensa Börjen.
 
Kuvakirja on suunnattu yli 3-vuotiaille lapsille, mutta tarjoaa oivalluksia myös isommille lapsille ja kirjaa lukevalle aikuiselle.

 

Osta

10.00 € 24.00 €

Prinsessa joka lähti kälppimään on Arvid Lydecken -ehdokas:
Entä jos prinsessa ei haluakaan tulla pelastetuksi ja elää elämäänsä onnellisena loppuun saakka? Jospa hän haluaakin seikkailla itsenäisenä ja vapaana odotuksista? Leona on onnettomuudekseen syntynyt prinsessaksi, ja hänelle ollaan järjestämässä kuninkaallisia häitä. Hän on kuitenkin aivan liian seikkailunhaluinen ja elämänjanoinen ollakseen pelkkä objekti, siksi hän lähtee kälppimään. Hänestä tulee oman elämänsä päähenkilö, ja samalla hän muuttaa perinteiset prinsessasadut näköisekseen. Kekäläisen kirja pöllyttää ummehtunutta satumaailmaa mehukkaalla prinsessalla, johon lukijan on mahdoton olla samastumatta.
Palkintolautakunta

Saara Kekäläinen
Netta Lehtola