Onko äiti kuollut

5,00 

–84%
Alin hinta 30 päivään:
5,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Norjalaisen Vigdis Hjorthin romaani on vaikuttava kuvaus äidin ja tyttären vaikeasta suhteesta. Johanna, keski-ikäinen kuvataiteilija, yrittää tehdä uutta, upeaa teosta, mutta kipeät tunteet äitiä kohtaan vaivaavat mieltä. Armoton tarina ei tarjoa helppoja ratkaisuja ja kiehtoo pitkään lukemisen jälkeen.

MS, Me Naiset

Hjorth kirjoittaa mietelmiä ja pikku tutkielmia yhden toisensa jälkeen. Niitä ahmii nälkäisenä kuin tuntemattoman tantereen löytöretkeilijä kilometrejä. Reissu tunnemaailman pakkaspuolelle hyytää. Autofiktion aikakaudella Hjorth näyttää fiktion terästetyn voiman. Suurten sovintosatujen viihdemaailmassa Hjorth erottuu edukseen tuimana, levottomuutta aiheuttavana häirikkönä.

  Antti Majander, Helsingin Sanomat

Norjalaisen Vigdis Hjorthin tänä keväänä ilmestynyt uutuusromaani Onko äiti kuollut teki minuun suuren vaikutuksen. Hjorthin tapa kirjoittaa on aivan omaa luokkaansa. Hän kuvaa taitavasti äidin ja tyttären suhdetta yksityiskohtien kautta ja vyöryttää kieltä tavalla, joka saa tarinan jatkuvasti kasvamaan kirjan edetessä.

Laura Liukko, Anna
Kirjailija
Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth (s. 1959) on norjalainen kirjailija ja kriitikko. Raivoisan rehellinen Perintötekijät on herättänyt Norjassa paljon keskustelua romaanista totuudenkerronnan välineenä. Kirja on ollut arvostelu- ja myyntimenestys ja saanut muun muassa arvostetun Kritikerprisetin. Se oli myös Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokas.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515252111

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

367

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Vigdis Hjorth

Kääntäjä

Katriina Huttunen

Lukija

Satu Paavola