Kirjoituskilpailumme kärkeä - uskottava nuortenromaani groomingista

Oliviaa raivostuttaa. Äiti on alkanut tapailla uutta miestä, eikä ole kertonut Olivialle mitään. Isäänkään ei voi luottaa sen enempää: Olivian pitäisi viettää joka toinen viikonloppu Helsingissä, mutta isän työmatkojen takia he näkevät paljon harvemmin. Tuntuu ettei edes paras ystävä Venla enää ymmärrä Oliviaa. Uusi ystävä Amiragrrl tuntuu läheisemmältä ja he juttelevat ihan koko ajan Snapissa, mutta eivät ole vielä koskaan tavanneet oikeasti.

Onneksi on tanssi! Olivia käy jazztanssitunneilla ja postaa omia tanssivideoita TikTokiin ja Instaan. Ja juuri tanssin ansiosta tapahtuu lopulta jotain muutakin ihanaa: Juneboy_07 haltioituu Olivian tanssivideosta ja laittaa privaa. June on ujo ja herkkä valokuvaajapoika, ja he ymmärtävät toisiaan heti! Valokuvaajana June osaa myös ohjata Oliviaa ottamaan yhä upeampia kuvia tileilleen. Ja sitten hän haluaa kuvata Oliviaa itse.

Olivia online kuvaa kuudesluokkalaisen Olivian iloja ja huolia samastuttavasti ja mukaansatempaavasti. Keskeisenä teemana nuortenromaanissa on netissä tapahtuva grooming, jota se käsittelee uskottavasti ja varhaisteini-ikäiselle lukijalle sopivalla tavalla, liikaa pelottelematta tai saarnaamatta, mutta asian vakavuuden tunnustaen.
 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

20.00 € 26.00 €

Vik nostattaa jännitystä dekkarimaisesti. Vaikka Olivia on toiminut ajattelemattomasti, häntä ei syyllistetä, kun taas rikoksen tekijä saa asiaankuuluvan rangaistuksen. 
Päivi Heikkilä-Halttunen, Lastenkirjahylly-blogi

Vikin kerronta tyttöjen välisistä suhteista ja kotijännitteistä tasapainottelee hyvin vakavan ja humoristisen välillä, ja dekkarimainen päätös rakentuu taitavasti tahtia kiristäen.
Suvi Ahola, Helsingin Sanomat

Erika Vik