Kun Kerttua ei huomata hän nipistää!

Kerttu on reipas tyttö, jolla on aika pitkät kynnet. Niitä hän käyttelee, kun kukaan ei kuuntele eikä tajua ja varsin usein koko Kertun perhe onkin aivan omissa maailmoissaan, niin äiti, isä kuin velikin.
Eräänä päivänä Kertun isä kyllästyy Kertun äksyyn nipistelyyn ja toteuttaa uhkauksensa: kynnet saavat lähteä. Kerttua itkettää, mutta onneksi äiti tajuaa, mistä kiikastaa.
Pauliina Vanhatalon ensimmäisessä lastenkirjassa opitaan, että kaikilla ihmisillä on oma sisäinen maailmansa, jolle pitää antaa tilaa. Anna Emilia Laitisen käsinmaalattu kuvitus on vivahteikas ja runsas.

Pauliina Vanhatalo on Raahessa asuva kirjailija, joka on julkaissut aiemmin romaaneja, omaelämäkerrallisia teoksia ja viihdekirjoja Veera Vaahteran taiteilijanimellä. Nipistäjä-Kerttu on hänen ensimmäinen lastenkirjansa.
Anna Emilia Laitinen on Tampereella asuva kuvittaja. Hänen luontoaiheisia vesivärikuvituksiaan on julkaistu ympäri maailman. Nipistäjä-Kerttu on hänen viides kuvittamansa lastenkirja, ensimmäinen Suomeen.
 

Osta

5.00 € 22.00 €

Lapsen näkökulman rinnalla Vanhatalo tuo esiin monen vanhemman kokeman ristiriidan, kuinka pystyisi antamaan lapselleen riittävästi huomiota, mutta vaalimaan silti myös omaa rauhan ja tilan tarvettaan. Kertun äiti  kannustaa  tytärtään etsimään myös omia, sisäisiä maailmoitaan. Anna Emilia Laitisen pastellisävyinen kuvitus kommentoi     ristiriitatilannetta hyväksyvästi: Kerttu ei ole mikään pahis, kyse on koko perheen yhteisestä ongelmasta. Vastukset voitetaan, kun kaikki huomaavat pulman ja ovat valmiita muuttamaan käytöstään. Kuvitus tekee tekstin tavoin perheenjäsenistä persoonia, joilla kullakin on omat tarpeensa.
Päivi Heikkilä-Halttunen, Helsingin Sanomat

Kertun äiti kannustaa tytärtään etsimään myös omia, sisäisiä maailmoitaan. Anna Emilia Laitisen pastellisävyinen kuvitus kommentoi ristiriitatilannetta hyväksyvästi: Kerttu ei ole mikään pahis, kyse on koko perheen yhteisestä ongelmasta. Vastukset voitetaan, kun kaikki  huomaavat pulman ja ovat valmiita muuttamaan käytöstään. Kuvitus tekee tekstin tavoin perheenjäsenistä persoonia, joilla kullakin on omat tarpeensa.
Päivi Heikkilä-Halttunen, Helsingin Sanomat
 

Tarina on lempeä, vaikka Kerttuun sattuu ja hän itse satuttaa. Nipistäminen on pienen tytön hätähuuto. Tarina ymmärtää lasta ja ojentaa aikuista. Lastakin se vähän opettaa. Kirja puuttuu tämän päivän epäkohtaan: lapsi jää ruudun varjoon. Omiin maailmoihin vaipumisessa ei ole kuitenkaan kyse vain ruutuun tuijottamisesta. Kertun äiti selittää, että kaikilla ihmisillä on sisässään oma maailma. 
Minna Yli-Karjanmaa, Keskisuomalainen

Pauliina Vanhatalo


Deborah Levy

Omistuskirjoituksia

Deborah Levy

Elämisen hinta

Pauliina Vanhatalo

Tuntemani maailma

Deborah Levy

Mitä en halua tietää

Rebecca Solnit

Eksymisen kenttäopas