Pauliina Vanhatalo

Pauliina Vanhatalo

Anna Emilia Laitinen

Nipistäjä-Kerttu

5,00 

–77%
Alin hinta 30 päivään:
5,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Lapsen näkökulman rinnalla Vanhatalo tuo esiin monen vanhemman kokeman ristiriidan, kuinka pystyisi antamaan lapselleen riittävästi huomiota, mutta vaalimaan silti myös omaa rauhan ja tilan tarvettaan. Kertun äiti  kannustaa  tytärtään etsimään myös omia, sisäisiä maailmoitaan. Anna Emilia Laitisen pastellisävyinen kuvitus kommentoi     ristiriitatilannetta hyväksyvästi: Kerttu ei ole mikään pahis, kyse on koko perheen yhteisestä ongelmasta. Vastukset voitetaan, kun kaikki huomaavat pulman ja ovat valmiita muuttamaan käytöstään. Kuvitus tekee tekstin tavoin perheenjäsenistä persoonia, joilla kullakin on omat tarpeensa.

Päivi Heikkilä-Halttunen, Helsingin Sanomat

Kertun äiti kannustaa tytärtään etsimään myös omia, sisäisiä maailmoitaan. Anna Emilia Laitisen pastellisävyinen kuvitus kommentoi ristiriitatilannetta hyväksyvästi: Kerttu ei ole mikään pahis, kyse on koko perheen yhteisestä ongelmasta. Vastukset voitetaan, kun kaikki  huomaavat pulman ja ovat valmiita muuttamaan käytöstään. Kuvitus tekee tekstin tavoin perheenjäsenistä persoonia, joilla kullakin on omat tarpeensa.

Päivi Heikkilä-Halttunen, Helsingin Sanomat  

Tarina on lempeä, vaikka Kerttuun sattuu ja hän itse satuttaa. Nipistäminen on pienen tytön hätähuuto. Tarina ymmärtää lasta ja ojentaa aikuista. Lastakin se vähän opettaa. Kirja puuttuu tämän päivän epäkohtaan: lapsi jää ruudun varjoon. Omiin maailmoihin vaipumisessa ei ole kuitenkaan kyse vain ruutuun tuijottamisesta. Kertun äiti selittää, että kaikilla ihmisillä on sisässään oma maailma.

  Minna Yli-Karjanmaa, Keskisuomalainen
Kirjailija
Pauliina Vanhatalo

Pauliina Vanhatalo (s. 1979) on raahelainen kirjailija, jonka sukujuuret ovat Tornionjokilaaksossa. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri. Vanhatalon tuotantoon kuuluu lukuisia romaaneja, omaelämäkerrallinen nonfiktiivinen trilogia ja Veera Vaahteran nimellä julkaistuja viihdekirjoja. Hän on myös suomentanut Deborah Levyn ja Rebecca Solnitin teoksia. Palkinnot ja ehdokkuudet: Alfred Kordelinin Raahen rahaston taidepalkinto 2020 Botnia-kirjallisuuspalkintoehdokas

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515248725

Julkaisuvuosi

2019

Formaatti

Kovakantinen

Sivumäärä

46

Äänen kesto

Ikäryhmä

3-6

Kirjailija

Pauliina Vanhatalo

Kuvittaja

Anna Emilia Laitinen