Vuoden kirja -palkinto Ruotsissa 2022

Uusi vuosisata: 1900. Nuoren Unnin on lähdettävä pienen poikansa Roarin kanssa kotikylästään Norjassa. Armod seuraa häntä Ruotsin puolelle paremman elämän toivossa. He asettuvat Hälsinglandiin, pieneen torppaan keskelle synkkää metsää, ihmisasutuksen ja erämaan rajamaille. Pohjoisen armottomien talvien sekä maat omistavan talonpojan julmien oikkujen varassa elämä on selviytymistaistelua päivästä toiseen. Unnin ja Armodin rakkaus on kuitenkin suurempi, ja sen varassa he selviävät.

Yli 70 vuotta myöhemmin Kåra istuu Armodin mökin keittiön pöydän ääressä ja suunnittelee appiukkonsa Roarin hautajaisia. Mitä tässä tuvassa oikein tapahtui kauan sitten, kun Roarin vanhemmat muuttivat tähän taloon? Vihdoin on tullut aika rikkoa hiljaisuus ja paljastaa vuosikymmeniä pidetyt salaisuudet.

Minne ikinä menetkin on dramaattinen historiallinen romaani siitä, kuinka riippuvaisia toisistamme olemme, ja kaikkea kannattelevasta rakkaudesta, joka ylittää kaikki rajat. Tummasävyinen, vahva sukupolvitarina jättää lukijaan lähtemättömän jäljen.

Lääketieteen tutkija ja poliitikko Lina Nordquistin esikoisromaani Minne ikinä menetkin oli Ruotsissa kirjallinen ilmiö ja se valittiin Vuoden kirjaksi 2022.

 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

20.00 € 34.00 €