Ensimmäinen mindfulness-kirja lapsille

Mieli on kuin taivas. Joskus se on selkeä ja kirkas. Mutta joskus taivaalle ajelehtivat sadepilviajatukset voivat saada kaiken näyttämään synkältä. Mitä sadepilville voi tehdä?
Tunnetaitoja kehittävässä, herkästi kuvitetussa kirjassa pohditaan, miten lapsi voi suhtautua synkkiin ajatuksiin, jotka välillä valtaavat mielen. Kirja auttaa oivaltamaan, että vaikeat ajatukset ja tunteet kuuluvat elämään, ja niitä voi käsitellä eri tavoin.
Kirja soveltuu niin pienille kuin vähän isommillekin lapsille. Kirjan lopussa aikuisille kerrotaan lisää mindfulnessista ja ehdotetaan helppoja yhteisiä harjoituksia.
Bronwen Ballard on englantilainen yritysvalmentaja ja psykologi, joka opettaa alakoululaisille mindfulness-tekniikkaa.
Hänellä on tutkinnot muun muassa filosofiasta (Oxfordin yliopisto) ja psykologiasta (Lontoon Metropolitan-yliopisto). Hän asuu perheineen Lontoossa.
Laura Carlin on valmistuttuaan Royal Collegen taideyliopistosta kuvittanut useita kuvakirjoja, ja hän on saanut myös arvostettuja kuvituspalkintoja, kuten Bolognan kirjamessujen Ragazzi-palkinnon.
 

Osta

5.00 € 24.00 €

Juuri lapset ovat luonnostaan taitavia elämään hetkessä. Brownen Ballardin kirjoittama ja Laura Carlinin herttaisesti kuvittama Mieli on kuin taivas (S&S 2019, suom. Mirjam Ilvas) keskittyy tietoisuustaitojen alueelta ajatusten tunnistamiseen ja hyväksymiseen. Miellyttäviä ajatuksia verrataan pouta- ja ikäviä sadepilviin lapsille ymmärrettävällä tavalla. Pilvien käsittelyvinkit sopivat aikuislukijoillekin.
Outi Hytönen, Suomen kuvalehti