Löydä rauha metsästä ja voi paremmin

Japanilainen shinrin-yoku eli metsäkylpy tuo elämään hyvinvointia ja auttaa löytämään syvemmän yhteyden ympäröivään luontoon. Luonnossa muun maailman häiriötekijät unohtuvat, stressitasot laskevat ja sekä ilo että terveys tutkitusti lisääntyvät.
Metsäkylvyllä tarkoitetaan meditatiivista liikkumista luonnossa. Kun ihminen keskittyy havainnoimaan luonnon kauneutta ja ihmeellisyyttä kaikin aistein, metsässä olosta tulee meditaatiota, joka rauhoittaa kiireisen mielen. Luonnosaa liikkumisesta tulee terapeuttista ja tarpeellista. Tunnelmallisesta ja käytännöllisestä oppaasta löytyy ohjeet metsäkylpyretkiin kaikkina vuodenaikoina.
 

Osta

5.00 € 24.00 €

Mennään metsään, rauhoitutaan ja toivutaan. Kevättalvella kannattaa tarkkailla eläinten jälkiä. Kun kulkee ketun kannoilla, elämän suunta on aina oikea.
Voi Hyvin -lehti
 

Puilla on tutkitusti stressiä laskeva vaikutus. Metsäkylpy eli japanilaisittain shinrin-yoku auttaa löytämään syvän yhteyden luontoon. Ideoita voi ammentaa esimerkiksi Melanie Choukas Bradleyn oppaasta Metsäkylpy Hyvinvointia luonnosta Shinrin-Yokun avulla.
Kirsi Saivosalmi, Turun Sanomat