Koskettava tarina kissasta, yksinäisyydestä ja ystävyydestä

Kollikissa Nana silmäilee maailmaa tyynen välinpitämättömästi, kuten kissa ainakin, ja ystävystyy sattuman kaupalla Satorun, kissarakkaan nuorukaisen kanssa.
Onnea tuovan numeron seitsemän mukaan nimetty Nana on asunut Satorun luona viisi vuotta, kun Satoru eräänä päivänä ilmoittaa, ettei Nana voi enää jäädä hänen luokseen. Mies ja kissa lähtevät matkaamaan löytääkseen Nanalle uuden kodin. Matkallaan läpi Japanin he tapaavat Satorun vanhoja ystäviä ja kasvavat yhdessä ymmärtämään rakkauden merkityksen. Mutta miksi Satoru tahtoo kaikesta huolimatta luopua Nanasta?
Matkakissan muistelmat on kuvaus kissan ja omistajan rikkumattomasta siteestä sekä pienten ja suurten rakkaudenosoitusten merkityksellisyydestä. Kissan näkökulmasta kerrottu teos on tulvillaan teräviä ja kissamaisen hauskoja huomioita, jotka jokainen kissanomistaja tunnistaa.
 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

28.00 €

Lähtökohta on otollinen, sillä Japani ja kissat kiinnostavat, mutta tokiolaisen Hiro Arikawan Matkakissan muistelmat on paljon enemmän kuin odotin. Viihdyttävä, viisas ja kaunis romaani
Varoitus: Kirja on koskettava, ja varsinkin tarinan loppu kuinka sen sanoisin on suorastaan itkettävän ihana. Nenäliinalle oli käyttöä.
Sanna Wirtavuori, Anna-lehti
 

Matkakissan muistelmat on hellyttävä tarina, joka kertoo ihmisten välisestä ystävyydestä ja välittämisestä sekä ihmisen lujasta siteestä lemmikkiinsä.
Riitta Kaarala, Kirja vieköön! -blogi