Anne Eekhout

Mary

12,90 

–62%
Alin hinta 30 päivään:
12,90 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , ,
Arviot

Mystinen, runollinen kauhuromaani pyyhkii kauniisti pölyt kirjallisuushistoriasta ja jättää halun tietää lisää tästä poikkeuslahjakkuudesta.

Salla Stotesbury, Kodin Kuvalehti

Mary Shelleyn ihmeellinen, herkkä ja pohjattoman mielikuvituksen hallitsema persoona tulee niin lähelle, niin puhtaana, että sielusta viiltää. Viattomuus kohtaa vaietun synkkyyden, tekstin synty äitiyden. (--) Yksityiskohtaisen kuvailevassa, kieleltään rikkaassa tekstissään Anne Eekhout yltää ikimuistoisuuteen: hän herättää Mary Shelleyn persoonan henkiin useita osa-alueita kasaan parsimalla. Ja on sitten omasta vastaanotosta kiinni, millainen hahmo esiin nousee. Nainen vai peto – vaiko molemmat. Anne Eekhout on luonut koskettavan henkilökuvan Mary Shelleystä aikana, jolloin hän – osin sitä tiedostamattaan – valmistautui kirjoittamaan kauhun mestariteosta Frankensteinin hirviöstä.

Johannes Valkola, Savon Sanomat  

Kirjasta kannattaa nauttia goottilaisena herkkuna, jossa tosi ja taru sekoittuvat viettelevän tekstin ansiosta. Eekhoutin lauseet ovat kauniita ja harkittuja, ja suomentaja Sanna van Leeuwen on taidokkaasti säilyttänyt niiden voiman.

Elsa Lindström, Kulttuuritoimitus  
Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515259790

Julkaisuvuosi

2023

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen

Sivumäärä

375

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Anne Eekhout

Kääntäjä

Sanna van Leeuwen