Lukunäyte
Sarjakuva-Finlandia-palkitun taiteilijan uutuus!

Minä olen ainutlaatuinen ja itsevarma. Minä kutsun positiivista energiaa elämääni. Minä ansaitsen kaiken hyvän, mitä elämällä on tarjota.

Syksy on saapunut. Koivunlehti leijailee tuhansien kaltaistensa kanssa taivaalla ajatellen harmonisia ajatuksia, kunnes se äkkiä tipahtaa maahan keskelle metsää. Metsässä asuu Candy, itkuinen sekasieni, joka on juuri tullut jätetyksi hemaisevan kantarellin vuoksi.

Candy suostuu johdattamaan Koivun tuuliseen paikkaan, josta se pääsisi lennähtämään muiden lehtien mukaan. Yhdessä ne vaeltavat ihmisen muokkaamien maisemien, kuten hakkuuaukean, puupellon ja metsittyneen pihapiirin, läpi. Matkallaan ne kohtaavat Gunin, ikivanhan ja heikentyneen taikaolennon, ja ottavat tämän mukaansa.

Luonnollinen näytelmä on dantelainen matka, jossa paratiisin ja helvetin erottaa toisistaan se, miten hyvin kukin eliölaji sopeutuu ihmisen hyödyn tavoittelua varten valjastettuun metsään. Albumi käsittelee ympäristötuhoa ja suhdettamme siihen hillittömän satiirin ja huumorin keinoin.
 

Osta

28.00 €

Syksy on saapunut myös sarjakuviin. Ulla Donnerin Luonnollinen näytelmä on yhtä aikaa synkkä ja hulvaton kertomus ympäristötuhosta. Taitava kuvittaja saattelee lukijan synkkään metsään, jossa hänet ottaa vastaan eksynyt koivunlehti Björk sekä sekasieni Candy.
Anna-lehti

Luonnollinen näytelmä käyttää osuvasti huumoria kuvaamaan ekokatastrofia. Teos yhdistää kapitalistisen järjestelmän individualismin metsän eliölajien epätoivoon ja selviytymiseen. Se kommentoi kulttuuria, jossa vastuu ympäristön säilymisestä kaatuu yksilöiden niskaan yhteisten ponnistusten sijaan. Muutu tai kuole.
Sara Harju, Turun Sanomat
 

Ulla Donner


Ulla Donner

Sontaa

Ulla Donner

Spleenish