Hamnetin kirjoittajan sähköinen romaani nuoren herttuattaren elämästä ja kuolemasta

Firenze 1550-luvulla. Lucrezia de Medici elelee mukavasti arvovaltaisen isänsä palatsissa. Kun Lucrezian isosisko kuolee juuri ennen häitään Ferraran, Modenan ja Region hallitsijan kanssa, Lucrezia joutuu yhtäkkiä huomion keskipisteeksi: sisaren sulhanen pyytää häntä saman tien vaimokseen, ja isä hyväksyy avioliittotarjouksen yhtä nopeasti.

Teini-ikäinen Lucrezia paiskataan keskelle vierasta hovia, eikä hänen saapumisensa ole kaikille mieleen. Kenties salaperäisin kaikista on hänen miehensä Alfonso. Onko hän leikkisä ja hienostunut älykkö vai säälimätön ja häikäilemätön poliitikko, jota jopa hänen mahtavat siskonsa vaikuttavat pelkäävän?

Kun Lucrezia istutetaan jäykissä hepenissä poseeraamaan muotokuvaa varten, hänelle käy vähitellen huolestuttavan selväksi, että hovin silmissä hänellä on vain yksi tehtävä: synnyttää perillinen, joka turvaa Ferraran dynastian tulevaisuuden. Siihen asti tuoreen herttuattaren asema on vaakalaudalla.
 

Osta

34.00 €

Romaani herättää upeasti henkiin renessanssihovien vauraan ja hienostuneen, mutta julman maailman, jossa naisilla on vain kauppatavaran arvo. (--) Vaikuttava tarina on ehdotonta luettavaa historiallisten romaanien ystäville.
Miina Supinen, MeNaiset

Rakastan kirjoja, jotka vievät minut toiseen aikaan ja paikkaan, joiden ihmiset tuntuvat todemmilta kuin useimmat Facebook-kaverini ja joiden juoni saa minut iloitsemaan siitä, että herään kolmelta yöllä (lisää aikaa lukemiseen). Lucrezian muotokuva on juuri sellainen romaani. Maggie OFarrell on vähän kuin melodramaattinen Hilary Mantel. Hän kuvittelee historian eläväksi ja onnistuu lopussa yllättämään.
Mari-Paalosalo Jussinmäki, Eeva

Kiinnyin sisukkaaseen, voimakastahtoiseen ja luonteikkaaseen päähenkilöön, joka oli poikkeuksellisen rohkea. Lukeminen kuljetti uusiin paikkoihin ja aikoihin niin kiehtovasti, että harmittaa, kun en osaa kertoa kokemuksen vaikuttavuudesta tarpeeksi kauniin sanoin.
Kodin kuvalehti
 

Maggie O'Farrell


Maggie O´Farrell

Hamnet

Maggie O´Farrell

Käsi jota kerran pitelin

Maggie O'Farrell

Varoitus tukalasta helteestä