Mieleenpainuva, oudosti hohkaava kertomus romaanitaiteen mestarilta

Äiti ja tytär ovat saapuneet pieneen espanjalaiskylään Välimeren rannalla. Rose-äitiä vaivaa mystinen sairaus, jota he ovat tulleet hoidattamaan tohtori Gomezin hieman hämäräperäiselle klinikalle. Tytär Sofia ei pysty irrottautumaan äidin luulosairauden, neuroosien ja liikuntakyvyttömyyden vankilasta.

Tulikuuman auringon alla naisten elämät tirisevät katkeruutta ja molemminpuolista turhautumista. Sofia rimpuilee irti äidin lamaannuttavasta taikapiiristä tutustuen omaan seksuaalisuuteensa ja itseensä.

Leikkisän surrealistisessa romaanissa äidin ja tyttären näennäisen staattinen mutta ristiriitainen suhde rinnastuu jähmeään ja pysähtyneeseen, hyvinvoivaan Eurooppaan rajun muutoksen kynnyksellä. Vuonna 2016 ilmestyneessä romaanissa on tyyntä kuin trooppisen myrskyn edellä.

Viihdyttävä ja helppolukuinen. Mutta myös outo. Outous - kiinnostava outous, vaikeasti määriteltävä outous - tekee tästä romaanista merkittävän. Financial Times

Paperikirja
Sähkökirja
Osta

34.00 €

Vähän vinksahtaneiden naiskuvausten ja erikoisten tunnelmien ystäville Kuumaa maitoa on hyvä valinta. Surrealistinen espanjalainen pikkukylä on kuin omituisen elokuvan lavaste.
Mikko Saari, Kulttuuritoimitus

Deborah Levy


Deborah Levy

Mies joka näki kaiken

Deborah Levy

Omistuskirjoituksia

Deborah Levy

Elämisen hinta

Deborah Levy

Mitä en halua tietää