Lukunäyte

Kuninkaantie on historiallinen postireitti, jonka varrelle kätkeytyy monia salaisuuksia ja tarinoita. Kirja seuraa Suomen historiaa tutkivan pojan, Vertin, matkaa Ahvenanmaalta Viipuriin. Matkalla selviää, miten Suomi on kehittynyt kivikaudelta nykyaikaan. Kirja on jaettu viiteentoista aihepiiriin, jotka sijoittuvat Kuninkaantien eri osiin. Salon seudulla tutustutaan tiedonvälitykseen, Pohjan alueella teollisuuteen, matka Loviisaan johdattaa energiantuotannon historiaan, ja Turku toimii keskiajan näyttämönä. Kuninkaantien varrella tavataan eri aikojen ihmisiä talonpojasta presidenttiin, ja he kaikki kertovat oman tarinansa sekä yllättäviä ja hauskoja yksityiskohtia Suomen historiasta.  

Carlos da Cruzin elävä kuvitus ja hänen yhdessä Janne Haikarin kanssa kirjoittamansa tarina luovat paikallishistorian kautta hyvän kuvan koko maan historiasta. Tiedontäyteinen kuvakirja sopii erityisesti alakouluikäisille.  
Carlos da Cruz on kuvittanut monia lastenkirjoja ja oppikirjoja, mm. Marianne Peltomaan ja Jani Strömsholmin Pikkukoutsi-kirjat. Kuninkaantie on ensimmäinen kirja, jossa hän on mukana myös kirjoittajana. 
 
FT Janne Haikari on historioitsija, jonka tutkimusaiheisiin kuuluvat mm. paikallishistoria, metsähistoria ja kouluhistoria. 
 

Suosittelen Kuninkaantietä kuitenkin lämpimästi: se on parhaimmillaan lukutaitoisen koululaisen käsissä. Historiasta kiinnostunut eka- tai tokaluokkalainen saa tästä kirjasta paljon irti.
Kirjavinkit

Janne Haikari
Carlos da Cruz


Carlos da Cruz & Janne Haikari

Suomalaiset tutkimusmatkailijat

Carlos da Cruz & Janne Haikari

Suomen keskiaika lapsille