Hiuksia on aina muotoiltu ja muokattu eri tavoin, niitä on peitetty tai näytetty, leikattu ja ajeltu nöyryyttämisen tarkoituksessa tai voimaantumisen merkkinä. Hiuksiin, ja siihen millaiset ne ovat, liitetään eri kulttuureissa hämmästyttävän paljon erilaisia voimaan, valtaan ja representaatioon liittyviä merkityksiä. Miten nuo merkitykset näkyvät ja tulevat koetuiksi Suomessa elävien ruskeiden ihmisten arjessa ja elämässä?

Ruskeat Tytöt -median ja Kustantamo S&S:n vuonna 2019 yhdessä järjestämän kirjoituskilpailun parhaimmisto julkaistaan tässä kirjoituskokoelmassa, johon on tilattu tekstejä hiusten moniulotteisesta teemasta myös muilta kirjoittajilta. Suorat, laineet, kiharat, afrot: antologian kirjoittajat ovat saaneet kertoa hiuksista vapaasti, omalla tyylillä ja äänelllä, ja niinpä mukana kirjoituskilpailun voittajan, Olivia Kallanmaan huikean Mandartania-proosarunon ohessa on niin esseitä, vuoropuhelu, sarjakuvaa kuin novellejakin.

Kirjan toimittaa THL:n antirasismihankkeen erikoissuunnittelija ja vapaa toimittaja Mona Eid. Mukana antologiassa ovat muun muassa Carmen Baltzar, Fatim Diarra, Koko Hubara, Alice Jäske, Aurora Lemma, Hai Nguyen, Fiona Musanga, Julian Owusu, Ranya Paasonen, Shadia Rask, Sara Salmani ja Warda Ahmed.
 

Paperikirja
Sähkökirja
Osta

28.00 €

Mona Eid