Saduista, muistoista ja totuudesta

Aliisa lähtee selvittämään edesmenneen äitinsä Lumikin vaiettua menneisyyttä ja matkustaa tämän nuoruudenmaisemiin, erikoiseen Hukan kylään. Oppaanaan hänellä on äidin kertomukset, Hukan omintakeiset asukkaat ja oma mielikuvituksensa. Matka vie Aliisan kääpiöiden louhimaan
luolaan ja kampaamaan virttynyttä kuningatarta, mutta myös kateuden ja mustasukkaisuuden pahaenteisesti väreileviin maisemiin.
Perheen menneisyyden kohtaaminen panee Aliisan vastakkain myös menettämisen pelkonsa kanssa. Hän koettaa hyväksyä faktoja kirjoittamalla historiaansa uusiksi fiktion keinoin.
Realismia ja absurdia yhdistelevä romaani äidistä ja tyttärestä kertoo rakkaudesta, peloista, irti päästämisen vaikeudesta sekä kirjoittamisesta ja kertomisesta, oman tarinan rakentamisesta.
Annastiina Stormin tausta on teatterissa. Hänen esikoisromaaninsa Me täytytään valosta oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokas 2017.
 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

5.00 € 30.00 €

Romaani hyödyntää useissa kohdissa Lumikki-sadun kuvastoa, kuten tässäkin - Lumikki lintuja ruokkimassa, tyytyväisenä hyräillen, mutta tavoittamattomana. Kerro, kerro näyttää hienosti, kuinka Alisa täydentää etäiseksi jääneen äitinsä tarinaa uuden tiedon valossa ja tutustuu sitä kautta äitiin tämän kuoleman jälkeen.
Susanna Karhapää, Helsingin Sanomat
 

Klassikkosatujen uudelleenkerronnat tai tuttujen satuhahmojen sijoittaminen uusiin kertomuksiin toimivat kirjailijan silmäniskuna lukijalle: muistathan tämän, mitä jos sittenkin.
Arla Kanerva, Helsingin Sanomat

Annastiina Storm


Annastiina Storm

Teräsmiespoika ja muita lentäviä asioita

Annastiina Storm

Me täytytään valosta