Lukunäyte
Unohda hygge ja muut pohjoismaiset elämäntaito-oppaat!

Suomi on yksi maailman onnellisimmista maista. Tilastokeskuksen vuonna 2016 kokoamien tietojen mukaan Suomi on muun muassa maailman vakain valtio, maailman vapain maa, maailman turvallisin maa. Lisäksi Suomessa on maailman paras hallinto ja maailman riippumattomin oikeuslaitos. Suomi on myös inhimillisen hyvinvoinnin vertailussa maailman paras maa.
Kaiken tämän auvon selittää vain yksi seikka. Missään muualla maailmassa ei ole osattu yhtä onnistuneesti kuvata hyvän olon, rentoutumisen ja palautumisen filosofiaa yhdessä ainoassa sanassa: Kalsarikänni.
Jokainen tietää, mitä kalsarikänni on, kun sen kokee. Todellinen taitaja nauttii kalsarikännistä myös joutuessaan pois kotoaan työreissuilla hotellissa, vieraisilla tai lomamatkalla. Kalsarikänni on elämänasenne, meditaatiota joka vapauttaa paineista ja pakonomaisesta sosiaalisesta suorittamisesta. Se ei ole takakireää hyggeilyä, vaan aitoa nollaamista.
 

Osta

5.00 € 26.00 €

Se kertoo herkästä aiheesta kaiken, mitä olet aina halunnut tietää, mutta et ole kehdannut kysyä. Kirjaa on odotettu kuin miestä sohvasta nousevaa /---/ Kirjana Kalsarikänni on pienikokoinen suurteos, joka tarkastelee aihettaan sekä teorian että käytännön kautta, sisältää yksilöllisiä harjoitteita ja varoittaa sohvan pahimmista sudenkuopista.
Tuomas Manninen, Ilta-Sanomat
 

Miska Rantanen on siinäkin mielessä umpisuomalainen, että hän ei ole päästänyt itseään kirjoittaessaan helpolla. Teos on paitsi äärimmäisen tyylikäs ja moderni kahvipöytäkirja myös kunnianhimoinen ja perusteellinen katsaus kalsarikännin juuriin, sääntöihin ja mahdollisuuksiin. /---/ Somettaminen onkin olennainen osa nykyaikaisia kalsarikännejä. Sosiaalisen median kanssa on myös suuri vaara joutua kalsarikänneissä vaikeuksiin, joten asianmukainen opaskirja tulee huutavaan tarpeeseen. Kirjassaan Rantanen käy läpi myös elokuvat, musiikin, soittimet ja muut oheistoiminnot, jotka sopivat oikeaoppisten kalsarikännien viettämiseen.
Nina Lehtinen, Aamulehti

Kalsarikännit kiinnostavat ympäri maailmaa, ja täysin ansaitusti.
Juuso Määttänen, Helsingin Sanomat
 

jos käteen ottaakin kylmän juoman, hyggeilystä saattaa kehkeytyä suomalaiskansallinen versio kalsarikänni. Miska Rantanen on kirjoittanut aiheesta jopa humoristisen elämäntaito-oppaan.
Kalsarikänni tarjoaa pikaapua stressipiikkien hiomiseen eli aitosuomalaista lyhytterapiaa, mutta ei ole hyvä keino miettiä elämän synkkyyttä tai vajota itsesääliin.
Eija Mansikkamäki, Maaseudun Tulevaisuus
 

Miska Rantanen


Miska Rantanen

Kivaan kipuun

Miska Rantanen

Kaikki ranteet auki

Miska Rantanen

Love Records 1966-1979

Miska Rantanen

Mies