Hamnet

34,00 

Alin hinta 30 päivään:
34,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,
Arviot

Teoksen suomentanut Arja Kantele on tehnyt hienoa työtä. 1500-luvun lopun maailma tulee lähelle. O’Farrellin rikas kieli ja taidokas dialogi henkilöiden erilaisine oppineisuuden asteineen välittyy suomeksi kirkkaasti. Hamnet on todellinen lukunautinto historiallisten romaanien ja syvien inhimillisten kokemusten kuvauksen ystäville. Mikko Saari, Kulttuuritoimitus  

O’Farrell kirjoittaa psykologisesti tarkkanäköisiä lukuromaaneja, jossa yhdistyy älyn ja tunteen imu. Hänellä on taito kuljettaa tekstiä nautinnollisen pakottomasti kuin se olisi vain ilmestynyt sivuille.

Kati Kelola, Helsingin Sanomat  

Maggie O'Farrell kuvaa maailman tunnetuimman näytelmäkirjailijan perhe-elämää niin taiten, ettei Hamnet oikeastaan tunnu historialliselta romaanilta. Sen sijaan se on kiehtova tarina rakkaudesta, surusta ja perheestä, joka sattui elämään 1500-luvun Englannissa. William Shakespearen, jota ei edes mainita nimeltä, sijaan voimahahmoksi nousee hänen elinikäinen vaimonsa, sovinnaisuuksista piittaamaton luonnontuntija ja parantaja, ja lapsensa menettävä äiti.

Outi Rastas, Eeva  

Parasta mitä olen aikoihin lukenut Rakastin, oi miten rakastin, tätä kirjaa. Nautin joka sanasta, jonka luin, ja hellin tarinaa mielessäni vielä viikkoja lukemisen jälkeen. Maggie O’Farrellin kerronnasta olen lumoutunut aiemminkin, mutta tästä häikäistyin.

  Mia Kuntsi, Kotiliesi  

Teos on kuin hautakivi, johon hakattu teksti takaa kuolemattomuuden. Tätä suurempaa ja onnistuneempaa tehtävää ei taideteos voine lunastaa. Erityiskiitos suomentaja Arja Kanteleelle, jonka ansiosta teos on yksi kirjavuoden parhaista lukukokemuksista. Eeva Ojala, Ilta-Sanomat  

Kirjailija
Maggie O'Farrell

Maggie O’Farrell on syntynyt Pohjois-Irlannissa vuonna 1972, ja varttunut Walesissa ja Skotlannissa. Hän asuu Edinburghissa miehensä ja kolmen lapsensa kanssa.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515255013

Julkaisuvuosi

2022

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

382

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Maggie O'Farrell

Kääntäjä

Arja Kantele

Lukija

Satu Paavola