Keikka alkaa, mutta mihin katosi pääesiintyjä?

Manageri Sesse on innoissaan. Hänen suojattinsa Luumu ja Kulmikkaat on buukattu Dägäfestin pääesiintyjäksi. Liput on loppuunmyyty ja päivä on aurinkoinen. Mutta mihin tähtilaulaja Luumu hävisi? Ilman laulajaa ei voi esittää lauluja! Sessen täytyy selvittää festarimysteeri - ja äkkiä! Muuten kesän tärkein keikka uhkaa peruuntua.

Festarimysteeri on värikäs ja irrotteleva kuvakirja lapsille ja kaikille musiikinystäville. Sesse kulkee keikkapaikalta toiselle suojattiaan etsien. Lukija saa etsinnän lomassa tutustua festarin erikoisiin artisteihin, kuten sammalta kasvavaan blueslaulaja Salama Janatuiseen, keikkapaikkansa omin luvin vallanneeseen punkbändi Räkätautiin ja hiphopkansaa villitseviin Kamo-Millaan ja Pussi-T:hen. Lopulta Luumukin uskaltaa nousta päälavalle esittämään upouuden kappaleensa, joka kertoo esiintymisjännityksestä.
 

Osta

18.00 € 24.00 €

Kirja on niin upeasti kuvitettu, että ei haittaa, jos kaikki musiikkivitsit viuhuvat lapsilukijan ohi, sillä Festarimysteerin parissa viihtyy mainiosti kuvia katsellenkin.
Pisteet kyllä sille vanhemmalle, joka onnistuu tulkitsemaan lapselleen kaikkien esiintyjien kappaleet sanoitukset Tuomas Kärkkäinen on kirjoittanut ystävällisesti tarjolle. 
Bluesartisti Salama Janatuisen laulu kuulostaa kuulemma siltä kuin flunssainen mursu söisi näkkileipää maansiirtokoneessa, ja muutenkin meininki on hänen keikallaan upea. Niin on myös Festarimysteerissä.
Aino Frilander, Helsingin Sanomat
 

Tuomas Kärkkäinen


Tuomas Kärkkäinen

Suomen ämminkäiset värikuvina