Lukunäyte
Rakastetun runoilijan kiehtova elämä

Edith Södergranin (1892-1923) kuolemasta on kulunut jo sata vuotta, mutta hänen merkityksensä suomalaiselle runoudelle on sinä aikana vain kasvanut. Södergranin omaääniset, rajoja rikkoneet runot ovat löytäneet lukuisia uusia lukijapolvia. Samalla kiinnostus hänen omaan elämäänsä on vain kasvanut.

Agneta Rahikainen on tutkinut Södergranin elämänvaiheita kolmenkymmenen vuoden ajan, ja hän on alan johtava asiantuntija. Edith Södergranin lyhyen elämän varrelle osui useampi sota ja vallankumous, jotka jättivät jälkensä hänen teoksiinsa. Yhtä lailla häneen vaikuttivat monet tuon ajan suurista ideoista, ja hän haki vaikutteita esimerkiksi venäläisestä ja eurooppalaisesta avantgardesta.
 
Södergranin ympärille on rakennettu myyttejä ehkä turhankin ahkerasti. Tässä kirjassa myytti jätetään sikseen, jolloin esiin nousee paitsi nerokas runoilija myös ihminen, joka oli lihaa ja verta - nainen, joka oli huumorintajuinen, itseironinen ja epäsovinnainen mutta vakaumuksessaan varma.
 

Äänikirja
Paperikirja
Osta

20.00 € 34.00 €

Kirjallisuustieteen tohtori Agneta Rahikainen tekee katsauksen rakastetun runoilijan elämään 1800- ja 1900-lukujen taitteessa. Vaikka Edithin elämä jäi lyhyeksi, ehti sen aikana tapahtua paljon: useampi sota ja vallankumous, jotka jättivät jälkensä myös runoilijan teoksiin.
Anna-lehti

Agneta Rahikainen


Edith Södergran

Maailma on minun