Vertaistukea ruuhkavuosiin

Pienikin lukuhetki voi pelastaa arjen kuormittaman päivän ja tehdä siitä vähän kevyemmän. Aina ei ole energiaa tarttua paksuihin romaaneihin tai katkonainen lukeminen saa aikaan vain sivujen kelausta taaksepäin. Arkisatuja aikuisille on kaunokirja lyhyisiin taukoihin bussissa, odotusaulassa, vessassa, sängyssä. Se ylläpitää lukuharrastusta silloinkin kun kahvi ehtii jäähtyä ennenaikaisesti, vauva nukkuu vain pätkissä tai kun työ vie kaikki mehut.
Kirjan lyhyet tarinat naisen elämästä, urasta, erosta ja ruuhkavuosista ovat fanfaareja arjelle. Niiden äärellä voi huoahtaa, nauraa, iloita, liikuttua. Teos sisältää huumoria ja sarkasmia, mutta myös vakavia aiheita.
Kirja on saanut alkunsa Katja Lahden ja Ina Westmanin Pienestä novelliblogista, jota kirjailijat päivittävät viikoittain. Kirjassa tarinat ovat laventuneet ja muokkaantuneet uusiksi, ja mukana on myös paljon ennen julkaisemattomia tarinoita lukijaa piristämään.
 

Äidin oma jäähy.
Kirjabloggaajien raadolliset ja hauskat novellit toimivat, kun mitään muuta ei ehtisi lukea.
Meidän perhe/Vauva.fi
 

On nuoria ja vanhempia, onnistuneita ja elämän laidoille jääneitä. Kieli on nasevaa ja arjen kliseisiin ja ilmiöihin tarttuvaa.
Arkisatuja aikuisille on mainio kirja. Sen tekstit ovat lyhyitä, teräviä, hauskoja ja riipaiseviakin. Sellaisia, jotka ehtii lukea vaikka bussimatkan aikana.
Leena-Kaisa Laakso, Turun Sanomat