Kansainvälisesti arvostetun kirjailijan tuotantoa vihdoin taas suomeksi

Niin neonkirkasta kerrontaa, että perinteinen nuoren tytön kasvutarina lapsesta murrosikäiseksi suorastaan hohtaa outoutta. The Los Angeles Times

Palvottu ainokainen, Annie, on elänyt lapsuutensa paratiisillisessa idyllissä Antiguan saarella kaksin kauniin äitinsä kanssa. Äiti on läsnä kaikessa, hän on elämän hyväntahtoinen keskipiste, jonka varjossa Annie kasvaa rakastettuna ja hellittynä. Sitten Annie täyttää 12 vuotta ja jokin alkaa muuttua - tavalla joka on Annielle itselleenkin mysteeri. Muutos tapahtuu hänessä itsessään mutta myös ympäristössä: koulun säännöt, naapurusto, kaverit, mutta ennen kaikkea äiti kohtelevat häntä toisin, ja jokin menee sijoiltaan lopullisesti.

Koulun päätyttyä Annien on lähdettävä kotisaareltaan.

Annie John on vähäeleinen ja provosoiva kasvutarina joka pohtii lapsuuden loppua ja viattomuuden menettämistä koskettavasti ja ravisuttavasti. Annie John ilmestyi vuonna 1985 suomeksi nimellä Katoava paratiisi.
 

Äänikirja
Paperikirja
Osta

20.00 € 28.00 €

Kun olet valmis suureen ja syvältä koskettavaan lukukokemukseen, tartu Jamaica Kincaidin Annie John -romaaniin. (--) klassikko kertoo nuoren tytön lapsuuden viimeisistä hetkistä ja irtautumisesta kodin ilmapiiristä. Kincaid ei yliselitä vaan näyttää kipeätkin tunteet hienovaraisesti ja kauniisti. Viimeisen sivun jälkeen nuorta Annieta jää kaipaamaan.
Annaleena Jalava, Eeva

Jamaica Kincaid


Jamaica Kincaid

Puutarhani (kirja)

Jamaica Kincaid

Lucy