Download Kuva:
Aki-Pekka Sinikoski
Download Kuva:
Aki-Pekka Sinikoski
Download Kuva:
Aki-Pekka Sinikoski
Download Kuva:
Aki-Pekka Sinikoski
Lukunäyte
Feminismi on helppoa, kun sen osaa

Onko ok ottaa selfieitä? Mihin nainen tarvitsee käsitteitä? Saako kiroilla, vai eikö saa? Miten ottaa jännittämisestä kaikki irti? Kuinka kehdata enemmän? Pitääkö itseään rakastaa?
Feministiset kysymykset ovat usein kinkkisiä, koska maailma on kinkkinen. Silloin suomalaisfeminismin superstarat Rosa Meriläinen ja Saara Särmä rientävät hätiin. He kertovat, miten asiat näyttävät olevan, miten ne oikeasti ovat ja mitä he siitä ajattelevat kumpikin omalla tavallaan. He myös panevat ajattelemaan itse, omalla tavalla. Käsitellyksi tulee kaikki tähdellinen: ystävyys, yhteiskunta, kroppa, työ ja koti. Samalla he tulevat hahmotelleeksi yhden maailmanselityksen. Tekijät lähestyvät kysymyksiä pelotta, analyyttisesti ja elämänuskoa uhkuen. Täällä ollaan, sanoivat yhteiskunnalliset rakenteet siitä mitä hyvänsä, joten otetaan tästä kaikki irti. Sillä feminismi on iloinen asia ja maailma hauska paikka.

Feminismi tekee elämästä vapaampaa ja hauskempaa, naisille ja miehille ja ihan kaikille. Siksi meidän kaikkien kannattaisi ryhtyä feministeiksi.
Tämä fiilis jää Rosa Meriläinen ja Saara Särmä uutuuskirjasta Anna mennä Opas hauskempaan elämään (2016).
Kyseessä ei ole tietokirja vaan eräänlainen kaikenikäisten naisten itseluottamuskirja, joka yrittää purkaa paineita ja kannustaa.
Jutta Sarhimaa, Nyt.fi

Anna mennä -kirjassa feministi kehtaa olla ja tehdä. Hän välttää lokeroimasta muita ja itseään, kehuu ahkerasti toisia naisia ja vapautuu sukupuolinormeista ja häpeästä muun muassa naurun avulla. 
Ninni Sandelius, Apu

Kirjan pääviesti on tämä: häpeä painaa ihmisen kasaan ja imee värit elämästä. Onneksi häpeä häviää kehtaamalla.
Jussi Saarinen, Aamulehti

Saara Särmä
Rosa Meriläinen