Kansainvälinen bestseller inhimillisyydestä ja toivosta

Nuri ja Afra viettävät yksinkertaista mutta rikasta elämää kukkuloilla Aleppon laitamilla. Nuri hoitaa mehiläisiä, Afra on taiteilija. Sitten tapahtuu pahin mahdollinen: syttyy sisällissota, joka tuhoaa kaiken, mitä he ovat rakastaneet. Lopulta heidän on pakko paeta.

Tuhansien muiden tapaan pariskunta vaeltaa Euroopan läpi etsiessään turvaa. Matkan vaarojen lisäksi Nuri ja Afra joutuvat kohtaamaan surunsa, joka uhkaa etäännyttää heidät toisistaan. Heidän vaikein tehtävänsä onkin löytää rikkinäisessä maailmassa takaisin toistensa luo.

Kipeänkaunis, syvästi liikuttava romaani vie lukijan kokemaan inhimillisen todellisuuden kasvottomien uutisotsikoiden takana. Se on ajankohtainen kertomus ihmisen lannistumattomuudesta ja muistuttaa meitä myötätunnosta ja tarinankerronnan voimasta.

Osta

25.00 € 34.00 €

Onnellinen pari, mehiläistarhuri Nuri ja hänen vaimonsa Afra, joutuu jättämään kotinsa ja menneisyytensä Syyriassa paetessaan sotaa Eurooppaan. Kun Nuri hoivaa kauhujen sokeuttamaa Afraa, tunnen niin syvää myötätuntoa kumpaakin kohtaan, että lukukokemus on miltei liian raskas. Kaunis kieli korostaa lohduttomuutta. Nurin ja Afran sinnikkyys hapuilla toivoa kohti koskettaa. 

Anna Pihlajaniemi, Kodin Kuvalehti

Christy Lefteri