Aleppon mehiläistarhuri

10,00 

–71%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Aleppon mehiläistarhuri on kertomus rakkaudesta ja sen parantavasta voimasta, mutta kertoo myös hyvin konkreettisesti siitä, mitä sota ihmisille tekee. Se koskettaa syvältä ja sen lukeminen tekee kipeää, mutta kesken kirjaa ei voi jättää. Jos lukisi tänä vuonna vain yhden synkkäaiheisen romaanin, se voisi hyvin olla tämä. Leena Ojalatvan suomennos kruunaa lukukokemuksen sujuvuudellaan ja sanavalinnoillaan; kokonaisuus on yksinkertaisesti kaunis.

Leena Reikko, Kulttuuritoimitus  

Onnellinen pari, mehiläistarhuri Nuri ja hänen vaimonsa Afra, joutuu jättämään kotinsa ja menneisyytensä Syyriassa paetessaan sotaa Eurooppaan. Kun Nuri hoivaa kauhujen sokeuttamaa Afraa, tunnen niin syvää myötätuntoa kumpaakin kohtaan, että lukukokemus on miltei liian raskas. Kaunis kieli korostaa lohduttomuutta. Nurin ja Afran sinnikkyys hapuilla toivoa kohti koskettaa.

  Anna Pihlajaniemi, Kodin Kuvalehti

Miten upea ja silmiä avaava teos. Ateenalaisessa vastaanottokeskuksessa vapaaehtoistyössä ollut Christy Lefteri on osin pakolaisleirillä kuulemiinsa tarinoihin pohjaten ja niiden inspiroimana kutonut kasaan surullisen, toiveikkaan, inhimillisen ja liikuttavan tarinan sotaa pakenevista syyrialaisista ja muista turvapaikanhakijoista ja ylipäätään ihmisen sinnikkyydestä. Tätä humaania kirjaa voi suositella ihan kaikille.

Selina Keränen, Apu
Kirjailija
Christy Lefteri

Christy Lefteri (s. 1980) on isobritannialainen kirjailija ja Kyprokselta paenneiden vanhempien lapsi. Hän opettaa luovaa kirjoittamista Brunel Universityssä. Laululintujen taustalla ovat Kyproksella sattuneet, todelliset kotiapulaisten katoamiset.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515253842

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Pokkari, Äänikirja

Sivumäärä

382

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Christy Lefteri

Kääntäjä

Leena Ojalatva

Lukija

Ilkka Villi