Omaääninen ajattelija ja rohkea tarinankertoja Minna Salami yhdistää filosofisessa ja leikkisässä esikoisteoksessaan populaarikulttuuria, afrikkalaista perinnetietoutta ja myyttejä omakohtaiseen. Hän kertoo uuden, voimaannuttavan tarinan, joka rikkoo vanhat käsitykset rodusta, sukupuolesta ja vallasta.
    Minna Salami hahmottelee uudenlaista feminismiä, jonka ytimessä on afrikkalainen näkökulma ja musta feminismi. Inspiroivan, kohottavan, jokaisessa ihmisessä piilevää henkistä ja kehollista tietoutta ylistävän kirjan sanoma on kriisissä olevalle maailmalle toivon ja suuremman yhteisymmärryksen viesti. Aistien viisaus on näkökulma maailmaan ja erityinen tietämisen tapa, joka on kaikkien ulottuvilla.

Osta

5.00 € 30.00 €

Tampereella syntynyttä ajattelijaa pidetään Michelle Obaman rinnalla naisena, joka muuttaa maailmaa.
Susanna Laari, Aamulehti

Salami hahmottelee kirjassaan uudenlaista maailmankatsomusta, jonka ytimessä on henkinen ja kehollinen tietous. Kirja on kiehtovaa luettavaa, yhdistelmä oppineisuutta ja yllättäviä näkökulmia.
Pirkko Kotirinta, Helsingin Sanomat

Minna Salami kirjoittaa tiedon ja vapautumisen filosofiaa feministisestä afrikkalaisesta näkökulmasta kaikkien ihmisten ja maapallon hyväksi. Hänen uutuuskirjansa Aistien viisaus neuvoo kohti todellisen itsensä löytämistä osana yhteiskunnallista muutosta.

Miia Vistilä, Voima

Aistien viisaus on yksi tärkeimpiä kirjoja, joita olen vuosiin lukenut. Aistien viisaus on Bernardine Evaristoa lainaten haastava ja kekseliäs tutkielma. Se on esseeteos, joka ei pelkästään kyseenalaista koko europatriarkaalista, eli eurooppa- ja mieskeskeistä yhteiskuntaa vaan käsitystämme siitä, mitä tieto ja tietäminen on, ja miten koko tuon konseptin voi ajatella uusiksi. Ja Salami ei pelkästään paljasta ja osoittele, kuten feministinen kirjallisuus lähivuosina ehkä hieman on typistynyt tekemään, mutta paikkansa ehdottomasti sillekin, vaan se tuo ja luo aidosti uutta vanhan tilalle. Se toki paljastaa ja haastaa, mutta sillä kaikkein voimallisimmalla tavalla; kirjoittamalla uutta vanhojen käsitystemme päälle.

mitaluimmekerran.fi 

Minna Salami