Hurmaava kaunokirjallinen kuvaus transitiosta omaksi itsekseen

Menneisyyteni on kaksoisvalotettua, tapahtunutta (sillä muuten en olisi tässä) ja sepitettyä (sillä muuten Mira ei olisi tässä), viivottimella vedettyä ja savukiehkuroita, rihmastoja ja perus­kalliota, muuttumatonta ja loputtomasti muovattavaa.

Tammikuun ensimmäisen päivän aamu vuonna 2017. Vuosia aiemmin heränneet aavistukset ja etsinnät tihentyvät tähän hetkeen. Nyt se on julkista, kerrottu kaikille: hän on transsukupuolinen nainen. Hän on Mira.

Aavistus on huikean kaunis ja kiihkeä kertomus transitiosta, omaksi itsekseen tulemisesta, muistojen armeliaasta epäluotettavuudesta ja ihanasta transseksistä. Se murtaa syvään juurtuneen käsityksen transsukupuolisuudesta ennen kaikkea tragediana, juhlii moninaisuutta voimavarana ja kutsuu lukijan mukaan ilon ja rakkauden piiriin, jossa jokainen saa loistaa.
 

Osta

30.00 €

Aavistus on vetävästi ja näennäisen vaivattomasti kirjoitettu. Vaikka teksti on helppolukuista, yksittäisistä virkkeistä ja tekstijaksoista kasvaa äkkisyviä ulottuvuuksia, metaforisia kytköksiä eri aikatasojen välille.
Joonas Säntti, Kiiltomato

Eskelinen loistaa kuvatessaan oman sukupuolen kanssa sinuiksi tulemista ja siitä aiheutuvaa, suorastaan vallankumouksellista vapauden ja onnen tunnetta, josta queer-ympyröissä puhutaan monesti sukupuolieuforiana. (--) Aavistus on ennen kaikkea protestilaulu cisheteronormatiivisen yhteiskunnan rajoitteita ja epäoikeudenmukaisuuksia vastaan.
Sonja Tapio, Tulva

Mira Eskelinen


Jenni Janakka & Kaisa Merelä

Himokirja