Helsinki Literary Agencyn Urpu Strellman siirtyy johtamaan kustantamoaan – Urtė Liepuoniūtė palaa agentuuriin uudessa roolissa


Urpu Strellman, joka on työskennellyt Helsinki Literary Agencyssä (HLA) sen perustamisesta vuonna 2017 lähtien, ensin toimitusjohtajana ja vuodesta 2023 agent-at-large-nimikkeellä, siirtyy kesäkuussa johtamaan kustantamo Art Housea. Urtė Liepuoniūtė palaa HLA:n palvelukseen uuteen vanhemman kirjallisuusagentin rooliin elokuussa. Liepuoniūtė työskenteli HLA:ssa kirjallisuusagenttina vuosina 2019–2023, jonka jälkeen hän on keskittynyt työhönsä palkittuna kirjallisuuden kääntäjänä suomesta liettuaan.

”HLA:ssa viettämäni seitsemän ja puoli vuotta ovat olleet innostavaa aikaa, ja olemme yhdessä loistavien kirjailijoidemme kanssa rakentaneet kunnianhimoisen, monipuolisen ja kansainvälisesti kiinnostavimman suomalaisen kirjallisuuden listan. Onnistumisista on tullut arkipäivää, mutta agentuurissa vallitsee edelleen sama innostuksen ja eteenpäin menemisen tunnelma kuin alussakin. Kirjailijat jäävät ammattitaitoisten kollegoitteni hyvään hoivaan”, sanoo Strellman.

Arelan ja Liepuoniūtėn rinnalla jatkavat työtään kirjallisuusagentti Chiara Stanziani sekä kirjallinen assistentti Anastasia Basova. Helsinki Literary Agency on Gummeruksen, Schildts & Söderströmsin ja Siltalan yhdessä omistama kirjallisuusagentuuri, joka edustaa yli 150:aa kirjailijaa ja kuvittajaa, muiden muassa yhtätoista Finlandia-voittajaa ja viittä Finlandia Junior -voittajaa.