fbpx

Eva Frantzin viides Anna Glad -dekkari jättää hyvästit sympaattiselle poliisille


Eva Frantzin On lähtösi huoleton (suom. Ulla Lempinen) ilmestyy 24.10.2024.

Eva Frantz ja On lähtösi huoleton

Olet viettänyt poliisi Anna Gladin kanssa lähes kymmenen vuotta. Miten teillä on sujunut?
Oikein mukavasti on sujunut! Anna käy joskus hermoilleni, ja hän pitäisi minua luultavasti aikamoisena nipottajana, mutta suurimman osan ajasta on kuin hengaisi vanhan ystävän kanssa.

Muistatko vielä, miten hän tuli mukaan kuvaan?
Olin kirjoittanut melkein puolet Sinisestä huvilasta (sarjan ensimmäinen osa), kun juutuin ja laitoin koko projektin hyllylle vuodeksi. Ongelmani oli, etten saanut Annan Gladin hahmosta otetta. Hänellä oli nimi, ulkonäkö ja ikä, mutta en tuntenut häntä, ja siksi kirjoittaminen takkusi. Sitten tauon jälkeen hän vain astui esiin ja oli uskomattoman selväpiirteinen! Hieman hajamielinen, impulsiivinen, suuri pizzan ja viskin ystävä, pohjimmiltaan romantikko ja elämän kolhima.

Anna Glad -sarjaa on kutsuttu Strömsö Noiriksi, mitä mieltä olet tästä lempinimestä?
Nauroin sydämeni pohjasta kuullessani käsitteen ensimmäisen kerran! Se on hyvin osuva. Idylli ja suomenruotsalaisuus kohtaavat synkkyyden.

Ovatko nämä jäähyväiset Anna Gladille, vai onko vielä toivoa, että tapaamme hänet myöhemmin?
Olen koko ajan tähdännyt siihen, että kirjoittaisin sarjaan viisi kirjaa. En halua ottaa sitä riskiä, että alan toistaa itseäni. Tuntuu, että olen näissä viidessä kirjassa onnistunut sanomaan sen, mitä halusin sanoa. Joten tämä saattaa hyvinkin olla sarjan viimeinen kirja. Ainakin nyt tulee tauko.

Eva Frantzin On lähtösi huoleton -kirjan kannen on suunnitellut Sami Saramäki.