Maija Hurme

Maija Hurme (s. Mendelin, 1976) on layouttoimittaja ja uutisgraafikko Hufvudstadsbladetissa. Hän on opiskellut journalistiikkaa ja historiaa Helsingissä ja aikaisemmin työskennellyt lehdissä Studentbladet, Borgåbladet ja City-lehti, lähinnä taiton ja grafiikan parissa. Piirtää, maalaa, viljelee palsternakkoja ja elää perhe-elämää Helsingissä. 
 
Miten työskentelet kuvataiteilijana?
Haluan kertoa tarinoita samalla kun rakennan esteettisiä maailmoja. Poimin vaikutteita omilta ja muiden lapsilta, luonnosta, pienistä oudoista esineitä, ympäristöistä ja esimerkiksi sisustuslehdistä, jotka ovat tuolien, pöytien, keittiövälineiden ja pikkuesineiden kultakaivoksia. 
 
Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Kuvakirjat ovat lapsen ensimmäinen kosketus kirjallisuuteen ja kuvataiteeseen. Kuvat jotka näemme lapsena jäävät meihin ja voivat pulpahtaa  pintaan tavalla tai toisella myöhemmin elämässä. Kuvakirjojen pitää olla korkealaatuisia ja monipuolisia, pitää olla useita kertojaääniä ja vaihtelua kuvakerronnassa. Lastenkirjat ovat siitä erikoisia että ne luetaan uudelleen ja uudelleen. Lapsi oppii kielen kirjojen kautta ja tuntee läheisyyttä lukijan kanssa. Ääneen lukeminen voi olla hieno, ainutlaatuinen hetki yhdessä lapsen kanssa tai monotoninen rutiini, jolla lapset saadaan nukahtamaan. Molemmat ovat tärkeitä!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maija Hurme

Kuva: Laura Mendelin Lataa painokelpoinen kuva

Varjostajat

Onnen kuplia

Lepakkopoika

Peiton alla