Viima Koskiranta


Olen vapaa kirjoittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Minua kiinnostavat rakenteet, valta ja normit ja se miten ne muokkaavat ajatteluamme ja yhteiskuntaa. Tutkin mielelläni asioita pintaa syvemmältä enkä tyydy helppoihin vastauksiin. Haluan työssäni perehtyä erityisesti vähemmistöjen oikeuksiin ja moniperustaiseen syrjintään. Gradussani käsittelin intersektionaalisesta feminismistä tutkimuksen ja aktivismin parissa käytyä kamppailua ja sen radikaaliuden hiljentämistä. 
Viihdyn metsässä, varsinkin syksyllä. Haluan jättää lapsilleni elinkelpoisen maapallon ja siksi teen voitavani ilmastokriisin ratkaisemiseksi. Lempivärini on vihreä, mutta pukeudun lähes poikkeuksetta mustaan. Rakastan sekä pitkiä polveilevia keskusteluja että hiljaisuutta. Mielestäni maailma olisi parempi paikka, jos olisimme kaikki hiukan empaattisempia. 

Miksi kirjoitat? 
Kirjoitan, koska se on minun tapani vaikuttaa maailmaan. Kirjoittamalla pääsen puhumaan olematta esillä, jäsennän ajatuksia ja huomaan yhteyksiä, jotka saattaisivat muuten jäädä näkymättömiin. 
 

Kuvaaja: Elias Lahtinen

Kuvapankkiin

Teokset