Tiina Piilola

Tiina Piilola on syntynyt 1977 Raahessa. Hän on ensimmäiseltä koulutukseltaan toimittaja ja toiselta kirjallisuustieteen tohtori. Hänen 2017 tarkastettu väitöskirjansa käsitteli Kalevalan naisia. Hän on työskennellyt toimittajana, kirjakaupan myyjänä, Disneylandin lipputyttönä ja au pairina Prahassa ja provencelaiskylässä laventelipeltojen keskellä. Kirjailijana hän kuvaa itseään kala-linnuksi: "Esikoiskirjassani uiskentelin syvissä lapsuudenaikaisissa vesissä. Seuraavissa romaaneissa leijuin maan ja taivaan, toden ja sadun rajamailla, ja vasta Kalevalan naisten kanssa olen löytänyt lujan tasamaan. Kirjoittaminen on minulle, lempifilosofini Rosi Braidottin sanoin, jatkuvan tulemisen ja muuttumisen projekti."

Miksi kirjoitat? Se tekee näkyväksi ajattelun syviä kerroksia ja on minulle ominainen tapa olla yhteydessä itseeni ja toisiin.

Miksi kirjallisuus on tärkeää? Miksi ilma on? Miksi maa on? Jotta voimme hengittää. Jotta emme putoaisi. Jotta voisimme lehahtaa silloin tällöin lehahtaa ilmaan ja nähdä kaiken tuoreesti.
Tiina Piilola

Kuva: Miikka Pirinen Lataa painokelpoinen kuva

Kalevalan naiset

Taivaanmerkit