Otso Sillanaukee


Olen kotoisin Tampereelta mutta sydämeltäni helsinkiläinen, kauppatieteiden opiskelija ja Zero Waste -intoilija. Arkeni kuluu pyörän selässä tai sporan penkillä työn, koulun ja kodin välillä. Olen henkisesti aamuihminen, mutta valvominen on suvussani aivan liian helppoa. Aamuiset joogayritykset kuluvat usein sängystä nousemiseen, kun edellinen yö kului hieman liian nopeasti blogia kirjoittaessa tai kommentteihin vastatessa. Illat vietän useimmiten pienessä keittiössäni ruoanlaiton, dokumenttielokuvien ja tietokirjallisuuden parissa. Vapaa-ajalla yritän myös parantaa kielitaitojani, voidakseni joskus sanoa puhuvani sujuvasti ainakin viittä eri kieltä. 
Innostuin lukemisesta toden teolla ahmittuani Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen yläasteella. Siitä lähtien historia- ja yhteiskunta-aiheiset teokset ovat kiinnostaneet minua ja viime aikoina olen viettänyt enemmän ja enemmän aikaa myös tietokirjallisuuden parissa. Tänä päivänä ei edes ole liioittelua sanoa, että hukumme helposti tietoon, jota tulee jatkuvalla syötöllä jokaisesta suunnasta. Kirjoittamisen kautta löysin itselleni parhaan tavan hallita ja oppia kaikesta tästä uudesta informaatiosta, jota eteeni sattuu. Kirjoittaminen on minulle myös tärkeä tapa osallistua yhteiskunnallisiin keskusteluihin, käytiin niitä sitten blogeissa tai sosiaalisessa mediassa. Kirjoittamalla yritän ymmärtää yhteiskuntaa ja ihmisyyttä paremmin sekä samalla antaa muille mahdollisuuden lukea minun ajatuksiani eri aiheista ja pohtia niitä eri näkökulmista. Keskeistä minulle on väitteiden pohjaaminen tietoon. 
Yksi lempisitaateistani, joka innostaa minua kirjoittamaan tulee Cloud Atlas -elokuvasta: ”My life amounts to no more than one drop in a limitless ocean. Yet what is any ocean, but a multitude of drops?" – David Mitchell

Teokset