Marika Maijala

Marika Maijala (s. 1974) työskentelee Helsingissä vapaana kuvittajana ja graafisena suunnittelijana. Hän on tehnyt kuvituksen P. L. Traversin klassikkoon Maija Poppanen ja kuvittanut mm. Tuula Kallioniemen, Laura ja Ville Lähteenmäen sekä Hannu Mäkelän lastenkirjoja. Yhteistyössä Juha Virran kanssa on syntynyt lastenkirjasarja Sylvi Kepposesta ja Réka Királyn kanssa kaksi kokeellista lasten reikä- ja luukkukirjaa.

Palkinnot
Maijala sai Rudolf Koivu -palkinnon vuonna 2009 ja hänen kuvittamansa kirja on ollut kaksi kertaa Finlandia Junior -ehdokkaana. Maijalan kuvitus Hiroko Motain lastenkirjaan Miljoona biljoona joulupukkia valittiin AOI World Illustration Awards 2015 shortlistalle ja vuoden 2016 Bolognan lastenkirjamessujen kuvitusnäyttelyyn.
 
Miksi kirjoitat/kuvitat?
Koen, että kirjallisuudella ja tarinoilla on merkitystä. Kirjoitan ja piirrän myös, koska minun täytyy, se on itseilmaisua, josta tulee kommunikaatiota.
 
Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Lapsuudesta saakka kirjallisuus on ollut minulle portti laajempaan todellisuuteen kuin se, jossa elää. Toisiin maailmoihin ja kokemuksiin ajassa ja paikassa. Sitä kautta se rikastaa ja syventää myös kokemusta siitä todellisuudesta, jossa elää.
Marika Maijala

Kuva: Marika Maijala Lataa painokelpoinen kuva

Miljoona biljoona joulupukkia