Maija Koski

Maija Koski on helsinkiläinen toimittaja, jonka mielestä hyvä ruoka ja hauskat kokkaussessiot eivät ole vain aikuisten etuoikeus. Ajatus aikuisten ja lasten yhteiseen keittokirjaan syntyi esikoisen kanssa, joka osoittautui jo taaperona ennakkoluulottomaksi herkuttelijaksi. Viisi vuotta myöhemmin syntynyt kuopus opetti, että kaikki lapset eivät ole synnynnäisiä kulinaristeja, mutta jokaisesta voi kasvaa sellainen. 
Me Naisten toimituspäällikkönä työskentelevä Maija vietti vuoden 201314 perheineen Kalifornian Berkeleyssä opiskellen digitaalista journalismia. Siellä hän ihastui kalifornialaiseen ruokakulttuuriin, joka ammentaa luomu- ja lähiruokainnostuksesta sekä maahanmuuttajien etnisistä keittiöistä. 
Amerikan-vuoden tuliaisina syntyi blogi SousChefCooking.com ja keittokirja Apukokki maailmalla. Puoliso Miikka Järvisen kanssa kirjoitettu teos ilmestyy Schildts & Söderströmiltä  maaliskuussa 2015. Pariskunnan esikoisteoksesta Apukokin keittokirja (2010) on otettu kolme painosta. Kirjan käännösoikeudet on myyty Italiaan, jossa se ilmestyy keväällä 2015.  

Miksi kirjoitat?
Koska haluan kertoa tarinoita ja jakaa elämyksiä. Keittokirjailijana haluan paitsi jakaa parhaat reseptit, myös kannustaa kaikkia aikuisia ottamaan lapset mukaan kokkaamaan. Yhdessä valmistettu ruoka on rakkautta ja hauskuutta.

Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Koska se avaa maailmoja oman todellisuuden ulkopuolelta.
Maija Koski

Kuva: Miikka Järvinen Lataa painokelpoinen kuva

Apukokki maailmalla