Jenny Lucander

Kuvitan jatkuvasti, myös silloin kun minulla ei ole kynää kädessä. Tarkkailen ympäristöäni ja piirrän päässäni. Pistän merkille miltä erilaiset hahmot kaupunkivilinässä näyttävät ja miten he liikkuvat. ”Aha noin kukkien kastelija pitää käsiään” tai ”kitisevä lapsi kurtistaa kulmansa tuolla tavalla". Pyrin tavoittamaan aidon liikkeen tai muodon ja kuvaamaan sen henkilökohtaisella tavalla niin että kuvani tuntuu kiinnostavalta olematta fotorealistinen. Haluan että kuvani välittää tunteita, tunnelmia, syvyyttä ja tuoksuja.
Helsinkiläinen Jenny Lucander on työskennellyt kokopäiväisesti kuvittajana vuodesta 2005. Visuaalista alaa hän on opiskellut ammattikorkeakoulu Arcadassa Helsingissä (Mediakulttuurin ohjelma) ja HDK:ssa Göteborgissa (muotoilun ja taidekäsityön korkeakoulu).
Vuodesta 2010 hän on kulttuurilehti Sheriffin toimitusneuvoston jäsen ja kuvittaja. Hän on myös tehnyt paljon lehtikuvituksia ja kulttuuriyhteistöitä Suomessa ja Ruotsissa sekä kuvittanut lastenkirjoja ja oppimateriaaleja.

Miksi kirjallisuus on tärkeää
Kirjallisuus on edellytys sille että me ihmiset jatkossakin olisimme ihmisiä. Jotta kehittäisimme tunteitamme, myötätuntoamme ja kykyämme tarkastella elämää toisista näkökulmista. Ja jotta ymmärtäisimme miten tärkeää näiden kehittäminen on. Kirjallisuus on myös tärkeää koska se luo mielikuvia ja maailmoja, joissa saamme levätä. 
 
Jenny Lucander

Kuva: Mats Engblom Lataa painokelpoinen kuva

Lohikäärmeunia